Nieuws

Porsche SUV

Porsche komt toch met een compacte SUV

De geruchten gingen al lang, maar nu wordt duidelijk dat Porsche met een SUV onder de Cayenne komt. Tenminste, als we dat mogen afleiden uit een interview van het Duitse Handelsblatt met Ferdinand Piëch.

Porsche komt toch met een compacte SUV
In het interview laat Piëch weten dat Porsche met veel succes de Cayenne heeft gelanceerd. De auto heeft er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat de jaarproductie van 50.000 naar 92.000 is gestegen. En dat is vooral te danken aan de Cayenne, want de klassiekers als de 911 doen het juist iets minder goed.

Platform van Audi?
Met de vijfde modellijn wil Piëch dit trucje herhalen en de verkoopcijfers nog verder verhogen. Als basis zal bij het Volkswagen-concern worden geshopt. Denk hierbij aan het platform van de Q5 waarop de ingenieurs van Porsche verder kunnen bouwen. De ontwikkeling van een nieuw model kost een vermogen, maar op deze manier zijn de kosten voor Porsche te behappen.

Officiële bevestiging
Volgens Piëch is er achter gesloten deuren al het één en ander besproken. Officieel is het nog niet, maar het moet wel heel vreemd lopen wil er in de top van Porsche alsnog afgezien worden van het idee.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers