Nieuws

Ford Mondeo facelift

Vernieuwde Ford Mondeo onthuld

Een verder geëvolueerd Kinetic Design, verbeterde interieurafwerking en nieuwe motoren: dit is de vernieuwde Ford Mondeo. Vanaf september 2010 staat de nieuwe Mondeo bij de dealers en volgens Ford is het de mooiste, veiligste, meest milieuvriendelijke en beste Mondeo die ze ooit hebben gelanceerd.

Vernieuwde Ford Mondeo onthuld
Dat er een grondige verjongingskuur voor de Mondeo aan zat te komen was ons inmiddels wel bekend. Behalve dat we de auto op diverse spyshots voorbij hebben zien komen wisten we bovendien foto´s te tonen van een geheel ongecamoufleerd exemplaar. Maar goed, deze gelikte persfoto´s geven ons toch altijd het beste beeld.

Exterieur
Aan de voorzijde zien we dat Ford een compleet nieuwe grille en nieuwe voorbumper monteert die geheel in lijn is met die van de eveneens onlangs vernieuwde S-Max. In de bumper is bovendien LED-dagrijverlichting gemonteerd en diezelfde techniek is ook in de achterlichtunits toegepast. Tot slot is de achterklep opnieuw ontworpen. Het mag gezegd worden: Ford heeft er weer een lekker dynamisch ogende auto van gemaakt.

Interieur
Helaas nog niet met fotomateriaal te bevestigen, maar Ford laat weten dat het interieur een grondige materialenupdate heeft ondergaan. Bovendien is de middenconsole vernieuwd, zijn de portierpanelen opnieuw getekend en is de console met interieurverlichting (voortaan LED´s overigens) nieuw. De uitrusting is bovendien uitgebreid met moderne opties als Lane Departure Warning, Driver Alert, grootlichtassistent (Auto High Beam), Blind Spot Information en een achteruitrijcamera.

Motoren
Bij de lancering van de nieuwe Mondeo wordt de nieuwe 240 pk sterke 2.0 liter EcoBoost-benzinemotor met turbocompressor geïntroduceerd. Deze motor vormt een aanvulling op de bestaande 203 pk uitvoering die eerder dit jaar werd gelanceerd in de Mondeo, S-MAX en Galaxy. Hoewel de nieuwe motor hogere prestaties levert, heeft hij een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 179 g/km, ongeacht de carosserievariant. Dat is evenveel als de 203 pk motor. Ook de nieuwe 200 pk sterke 2.2-liter Duratorq TDCi-motor beleeft zijn première in de nieuwe Mondeo. Deze levert twaalf procent meer vermogen dan de vorige 2.2 versie. Eerder dit jaar is de 2.0-liter TDCi motor al volledig vernieuwd. Deze motor is in de vernieuwde Mondeo beschikbaar met een vermogen van 115, 140 of 163 pk.

Ford zal de nieuwe Mondeo als Wagon, 4- en 5-deurs onthullen op de Moscow International Automobile Salon 2010 die op 25 augustus de deuren opent. De auto staat vanaf september bij de dealers.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Ford Mondeo onthuld
Vernieuwde Ford Mondeo onthuld
Vernieuwde Ford Mondeo onthuld

Zoeken

Merk- & modeldossiers