Nieuws

Audi R8 GT

Prijskaartje Audi R8 GT vastgesteld

Meer vermogen, een heldhaftiger uiterlijk en een gelimiteerde productie. Al deze elementen maken de Audi R8 GT tot de meest ultieme, meest exclusieve en ook meest prijzige Audi R8. En wat is ´ie lekker.

Prijskaartje Audi R8 GT vastgesteld
Audi noemt het de ´ultra sportieve R8´. Met zijn 560 pk sterke V10 FSI is hij krachtiger dan de standaard al niet kinderachtige R8 V10 en is het gewicht met 100 kg teruggeschroefd. Dat laatste is te danken aan de toepassing van lichtgewicht materialen waaronder carbon. De achterbumper, sideblades en achterklep hebben veel gewicht kunnen besparen. Over de prestaties valt dan ook niet de discussieren: 0-100 km/h in 3,6 seconden en een topsnelheid van 320 km/h.

Uiterlijke kenmerken
De Audi R8 GT is duidelijk herkenbaar als de meest sportieve variant van de Audi R8-reeks. Unieke kenmerken zijn de extra grote sideblades (evenals de buitenspiegels en de achtervleugel van koolstofvezel), de splitter vóór en de diffuser achter. De Audi R8 GT beschikt uiteraard over quattro-vierwielaandrijving. Het weggedrag is uitermate ‘scherp’ dankzij het verlaagde onderstel, het sperdifferentieel achter en de handmatig instelbare vering. Het ESP heeft een speciale sportmodus die een gecontroleerde dosis overstuur ‘toestaat.’ Voor circuitgebruik is het stabiliteitssysteem volledig uitschakelbaar. In het Audi R8 GT-interieur springen de speciale sportstoelen, de alcantara bekleding (stoelen, stuur, dakhemel) direct in het oog en dat geldt ook voor de witte wijzerplaten van de instrumenten.

333 exemplaren
De Audi R8 GT wordt begin 2011 in ons land verwacht en kost minimaal € 258.900,-. Een stevig prijskaartje, maar exclusiviteit is gegarandeerd: Audi zal slechts 333 exemplaren van de R8 GT produceren.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijskaartje Audi R8 GT vastgesteld
Prijskaartje Audi R8 GT vastgesteld

Zoeken

Merk- & modeldossiers