Nieuws

Fisker Karma

Prijs Fisker Karma vastgesteld: € 98.000,-

Vanaf februari 2011 is het eindelijk zover, dan staat de Fisker Karma bij ons in de showrooms. In Nederland wordt de import en verkoop door Kroymans in Hilversum verzorgd. De importeur heeft inmiddels de prijs bekend gemaakt. Een Karma rijden kan vanaf € 98.000,-.

Prijs Fisker Karma vastgesteld: € 98.000,-
´Spraakmakend en geavanceerd´, zo omschrijft Fisker Nederland (Kroymans) de auto zelf. En daar is geen woord aan gelogen. Twee elektromotoren, die samen voor 403 pk en 1.300 Nm zorgen, drijven de achterwielen aan en weten daardoor in zo´n 6 seconden de sprint naar 100 km/h te realiseren. De topsnelheid is niet spectaculair, maar met 200 km/h zeker acceptabel. Wel zeer spectaculair is het verbruik van maar 3,5 l/100 km en een gemiddelde uitstoot van 83 gram CO2 per gereden km. Die uitstoot wordt overigens veroorzaakt door een 260 pk sterke benzinemotor die bijspringt om de accu´s van stroom te blijven voorzien. De brandstofmotor drijft dus niet de wielen aan zoals bij een hybride het geval is, maar zorgt enkel voor stroom. Een soort aggregaat. Mede daardoor is een actieradius van meer dan 480 km haalbaar.

Productie in Finland
Vanaf eind dit jaar zal de van aluminium en carbon gemaakte Karma in productie gaan. Die zal plaatsvinden bij Valmet Automotive in Finland. Vanaf februari 2011 zal de auto ook daadwerkelijk in Nederland leverbaar worden. Mede omdat er op de Karma geen BPM of wegenbelasting is verschuldigd is de prijs relatief laag gehouden: € 98.000,-. Volgens Autotelegraaf, zijn er al enkele tientallen orders getekend en hebben klanten een aanbetaling van € 9.500,- gedaan. En dat ondanks dat alle definitieve details nog niet eens bekend zijn. Maar ja, 14% bijtelling, maatschappelijk verantwoord rijden en ook nog eens een spraakmakend exterieur. Dat wil toch iedere ondernemer?
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs Fisker Karma vastgesteld: € 98.000,-
Prijs Fisker Karma vastgesteld: € 98.000,-

Zoeken

Merk- & modeldossiers