Nieuws

Porsche

Pretnummers uit Stuttgart op de planning!

Een uitgelekte dealermemo geeft ons zicht op een spannende toekomst voor Porsche. En dan niet spannend in de zin van onzeker, maar spannend wat betreft de bloedstollendheid van de modellen. Twee extra sportieve 911-varianten staan er op de planning. En daarnaast is er nieuws over de 918 Spyder.

Pretnummers uit Stuttgart op de planning!
Porsche trapt eind dit jaar af met de 911 Speedster. Een vergelijkbaar model met de Boxster Speedster en 9ff Speed9 en bovendien de opvolger van de 911 Speedster van eind jaren ´80 (zie foto). Vermoedelijk voorzien van een lagere voorruit, minder gewicht, een lekker breed achterwerk en uiteraard een compacte stoffen kap. Het vermogen moet op 408 pk liggen en er worden maar 100 exemplaren van gebouwd. Standaard zal het model in blauw of wit worden geleverd, maar wie blijft zeuren kan ongetwijfeld ook een andere kleur kiezen.

911 Carrera GTS
In het voorjaar van 2011 zal er een tweede smakelijke versie van de 911 komen: de 911 Carrera GTS. Ook hier spreken we van 408 pk, een wide body, achterwielaandrijving, ´center lock wheels´ en een neusje van Porsche Sport Design. De 911 Carrera GTS komt er als Coupé, maar ook als Cabriolet. Lekker hoor!

Cayman "Spyder"
In dezelfde periode als de 911 Carrera GTS zal er ook een lichtgewicht versie van de Cayman komen die gelijkenissen zal vertonen met de Boxster Spyder. Onder de (voorlopige) noemer Cayman "Spyder" zal het model een aantal designkenmerken krijgen die zijn voorbehouden aan deze exclusieve serie. Bovendien wordt er 330 pk op de wielen overgebracht en zal het lagere gewicht voor een nog betere handling moeten zorgen.

918 Spyder
Over de 918 Spyder doet men nog iets wat geheimzinning, maar tussen de regels door maakt Porsche veel duidelijk. Er is al veel belangstelling getoond voor het model en bovendien zullen genodigden tijdens Pebble Beach de mogelijkheid krijgen de auto te zien. Als hier kopers uit komen kunnen ze in Stuttgart eigenlijk niet anders dan het model in productie te nemen! De toekomst van Porsche ziet er weer schitterend uit. Want nadat al dit moois eenmaal op de markt is staat ook de nieuwe 911 op de planning!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers