Nieuws

Suzuki Swift

Nieuwe Suzuki Swift ronder, ruimer, rapper

Suzuki heeft de Swift in het nieuw gestoken. Groter, veiliger en dynamischer zijn bij deze lichting de steekwoorden en moeten de populariteit van de kleine Japanner vast weten te houden.

Nieuwe Suzuki Swift ronder, ruimer, rapper
De eerste Swiftjes waren prettig rijdende auto’s, maar van enige dynamiek was geen sprake. Dat veranderde met de huidige generatie. Een goed onderstel gepaard met kwieke rij-eigenschappen maakten van de Suzuki Swift een heerlijk scheurijzertje. Ineens wilde iedereen aan de Swift. En de populariteit is nog steeds gaande. Toch moeten ook geliefde modellen een keer een verjongingskuur ondergaan. Zie hier de Swift van modeljaar 2011.

Progressie
Om het tijdloze design van de Swift niet teveel aan te tasten zijn de modernisaties aan het exterieur beperkt gebleven. Iets vloeiender in de carrosserie overlopende hertekende bumpers en een afgeronde grille zetten de Swift fris op z’n wielen welke overigens standaard een maatje groter zijn uitgevoerd. Ze zorgen samen met het stijver gemaakte chassis voor een nog beter rijgedrag. Het veiligheidsniveau werd tevens naar een hoger plan getild met voortaan standaard ESP.
Meer ruimte in het strakker getrokken interieur is er voor de inzittenden door de wielbasis met vijf centimeter te laten groeien. De totale lengte is zelfs met 9 cm toegenomen. Breedte en hoogte blijven nagenoeg gelijk.

Verse motoren
Nieuw bij de motoren is de 1.2 liter benzine met Dual-VVT techniek en 94 pk. Deze vervangt de huidige 1.3 en levert 118 Nm aan trekkracht. De CO2 uitstoot voor de handgeschakelde versie bedraagt 116 g/km en als gemiddeld verbruik geeft Suzuki 5,0 l/100 km voor deze nieuwe instapmotor op. Bij de diesels vinden er tevens wijzigingen plaats en er komt ook weer een Sport-uitvoering. Daarvan heeft Suzuki nog geen specificaties en details bekendgemaakt. Evenals de prijzen en meerdere foto’s volgen deze in de loop van de marktintroductie na de zomer.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Suzuki Swift ronder, ruimer, rapper

Zoeken

Merk- & modeldossiers