Nieuws

Ferrari 599

Het dak eraf bij Ferrari 599

De 575 Superamerica (inzet) krijgt een opvolger in de vorm van een open Ferrari 599 en zal voor ’t eerst te zien zijn op het prestigieuze Concours d’Elegance op Pebble Beach. Dit liet Ferrari-baas Luca di Montezemolo doorschemeren aan de Engelse heren van Autocar.

Het dak eraf bij Ferrari 599
Di Montezemolo spreekt over een ‘roadster’ en dat zou erop kunnen duiden dat de open Ferrari 599 in tegenstelling tot de 575 Superamerica, waarbij het dak in geopende toestand altijd in het zicht blijft, wel een echte Spider is. Een ander teken dat de dakconstructie een andere opzet heeft is dat de naam ‘Superamerica’ niet meer zal terugkeren en Ferrari kiest voor een meer romantische aanduiding. Iets dat beter past bij het silhouet van de open 599.
Om de dakloze Ferrari 599 gelijkwaardig aan de GTB Fiorano te houden krijgt de auto een vermogen dat zo’n 25 pk hoger ligt dan de 620 pk van de coupé. Het klapdak weegt immers zwaarder en dat moet gecompenseerd worden.

Museumstuk
Ferrari zal de open 599 tonen op het met rijkdom overgoten Concours d’Elegance op Pebble Beach dat medio augustus plaatsvindt in Californië. De uitgenodigden voor een kijkje mogen zich gelukkig prijzen, want zij behoren waarschijnlijk tot het selecte groepje dat de auto ooit in het echt heeft gezien. De te bouwen oplage is namelijk strikt gelimiteerd tot een nog onbekend aantal en zal vermoedelijk kort na de introductie van de auto zijn uitverkocht.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Het dak eraf bij Ferrari 599
Het dak eraf bij Ferrari 599

Zoeken

Merk- & modeldossiers