Automultimedia

Navigon 2510 Explorer

2510 Explorer Navigon’s nieuwe middenmotor

Met de 2510 Explorer presenteert Navigon de opvolger van de 2410, die overigens gewoon in het programma blijft. De 2510 kan hetzelfde als de 2410 maar biedt daarnaast nog meer leuke features en mogelijkheden. Het toestel is per direct verkrijgbaar voor een vanafprijs van € 129,-.

2510 Explorer Navigon’s nieuwe middenmotor
De Navigon 2510 Explorer is - zoals zijn naam al doet vermoeden - bedoeld voor de actieve reiziger die af en toe verder wenst te kijken dan de plaatsnaamborden. Het nieuwe Sightseeing Tours biedt deze mogelijkheid en geeft tijdens de reis informatie over bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen op de route. Via het scherm of text-to-speech (spraak) wordt eventueel informatie gegeven over openingstijden, foto’s en historische feiten van de toeristische hotspots en uitzichten. Daarnaast bevat Navigon Sightseeing Tours een selectie van mooie aanbevolen routes van reisspecialisten Merian en ViaMichelin.

De toerist uithangen
Met de functie MyBest POI – een nieuwe versie van de Points of Interest functie – pas je de speciale bestemmingen aan op de route naar je eigen, persoonlijke wensen en kun je drie favoriete categorieën selecteren om direct op het scherm te tonen. Naast de uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden en toeristische routes biedt de 2510 Explorer ook complete toeristische routes. Zo kun je bijvoorbeeld de mooie stukjes van Toscane ontdekken of een tour maken langs de Ierse kustroute in County Kerry. Als kennismaking zijn er standaard 14 routes in 14 landen geïnstalleerd op het navigatiesysteem. Upgraden met extra routes kan eventueel tegen bijbetaling.

Ook te voet navigeren
De 2510 Explorer is niet alleen beperkt tot het gebruik in de auto, ook te voet is het toestel met digitale kompas een betrouwbare gids voor onderweg. Het betreffende scherm past de indeling automatisch aan wanneer het systeem rechtop wordt gehouden. Een pijl toont de looprichting en ondersteunt bij de oriëntatie in kleine winkelstraatjes of op grotere wegen. Het is mogelijk maximaal vier uur met de 2510 op zak te lopen, daarna is opladen vereist. Handig is de deur-tot-deur functie die de locatie waar de auto geparkeerd staat opslaat zodat de weg terug ook de snelste is.

Standaard functies en prijzen
Naast een reisgids is de Navigon 2510 Explorer in de basis natuurlijk een routeplanner voor de auto met de welbekende features. Het systeem beschikt onder ander over de volgende functies: Navigon MyRoutes, Navigon Clever Parking, POI Click, Rijbaanassistent Pro, Snelheidsassistent, TMC Route-Info, Gesproken TMC en Text-to-Speech. Prijzen beginnen bij € 129,- voor de versie met 23 geïnstalleerde kaarten annex landen van Europa. Voor de 2510 Explorer met 41 voorgeïnstalleerde Europese landen inclusief tachtig procent korting op de Freshmaps (updaten van kaarten) is een bedrag van € 149,- verschuldigd. Tot slot laat Navigon weten dat gebruikers van de Navigon 2410 hun toestel kunnen upgraden naar de 2510 voor een bedrag van € 39,95,-.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
2510 Explorer Navigon’s nieuwe middenmotor
2510 Explorer Navigon’s nieuwe middenmotor
2510 Explorer Navigon’s nieuwe middenmotor
2510 Explorer Navigon’s nieuwe middenmotor

Zoeken

Merk- & modeldossiers