Automultimedia

Ford Mobile Navigation

Revolutionair: Ford Mobile Navigation

Ford introduceert een revolutionair nieuw navigatiesysteem waarbij de software op je telefoon staat, maar de aanwijzingen in de auto zijn af te lezen. Huh? Ja, het lijkt misschien een bijzonder systeem maar het is zeer doordacht.

Revolutionair: Ford Mobile Navigation
Met ‘Ford Mobile Navigation’ heeft de fabrikant een primeur. Inmiddels kennen we TomTom-systemen die feilloos in de auto kunnen worden geïntegreerd, maar Ford Mobile Navigation gaat nog een stapje verder. Je hebt namelijk geen navigatiesysteem meer nodig. Bestel je het dan krijg je een pakket met daarin navigatiesoftware op een SD-kaart, een USB-aansluiting en een GPS-antenne. Het begint met het installeren van de softwaretoepassing op de mobiele telefoon via een SD-kaart. In de auto zit vervolgens de GPS-antenne. Als de navigatiesoftware is geïnstalleerd kan dan ook direct worden begonnen met het invoeren van een bestemming. Nadat de route is berekend en bevestigd door de telefoon, maakt de telefoon contact met het Bluetooth®-systeem van de auto en worden de gesproken instructies via het luidsprekersysteem van de auto weergegeven. In de Fiesta zijn de route aanwijzingen, de geschatte reistijd en afstand tot de bestemming duidelijk af te lezen op het multifunctionele scherm centraal boven op het dashboard. In de Focus, de C-MAX, de Kuga, de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy wordt de informatie weergegeven op het boordcomputer in het instrumentencluster, naast de snelheidsmeter.

Smartphones
Voordat Ford de technologie ontwikkelde, was het niet mogelijk om de navigatiemodule van smartphones te integreren met het audiosysteem van een auto. Ford heeft nieuwe navigatiesoftware ontwikkeld die compatible is met smartphones die zijn voorzien van het ´Symbian Series 60´ besturingssysteem. Merken als Samsung en Nokia brengen steeds meer van deze toestellen op de markt.

Integratie
Als het systeem in het voorjaar van 2010 leverbaar wordt moet het volgens Ford de concurrentie aangaan met portable navigatiesystemen die je normaal gesproken tegen je voorruit ‘plakt’. Het voordeel van dit systeem is dat het mooi integreert in de auto, maar bovendien ook buiten de auto goed te gebruiken is. Je mobiele telefoon heb je immers altijd bij je, je portable navigatie niet. Ford Mobile Navigation ondersteunt 16 talen en omvat alle West-Europese geografische gebieden. De consumentenprijs zal in een later stadium bekend worden gemaakt.

Compatibiliteit
Een overzicht van compatibele telefoontoestellen die geschikt zijn voor Ford Mobile Navigation is beschikbaar op www.ford-mobile-connectivity.com. Deze lijst wordt continu bijgewerkt wanneer er nieuwe geschikte telefoontoestellen beschikbaar komen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Revolutionair: Ford Mobile Navigation

Zoeken

Merk- & modeldossiers