Automultimedia

TomTom GO 750 Live

Review: TomTom GO 750 Live

TomTom presenteert de GO 750 Live en GO 950 Live, twee nieuwe modellen binnen hun lijn van autonavigatiesystemen. Een nieuw product van de Nederlandse navigatiespecialist is altijd interessant omdat het bedrijf al jaren marktleider is op dit gebied. Wij wilden beoordelen of dit nog steeds opgaat en een review van de Tomtom GO 750 Live moest daarin uitkomst bieden.

Review: TomTom GO 750 Live

Ondanks dat de GO 740 Live en GO 940 Live nog altijd in het assortiment van TomTom te vinden zijn, worden de GO 750 Live en de GO 950 Live als opvolgers van deze gelanceerd. De 740 en 940 zullen, nadat de restpartijen zijn uitverkocht, dan ook niet meer in de schappen van de handelaren terugkeren.

Voelbare duurzaamheid 
Eenmaal de GO 750 Live uit zijn compacte verpakking gehaald lijkt het nieuwe navigatietoestel als twee druppels water op de afgeloste. Wat hardware betreft klopt dit ook inderdaad. TomTom heeft aan de behuizing – die overigens 12,7 x 8,5 x 2,3 centimeter meet – geen veranderingen aangebracht. Dit was ook niet nodig, want de grijze kast van de GO 750 Live is erg solide in elkaar geschroefd met kwalitatieve materialen. Het gewicht van 224 gram getuigt eveneens van degelijkheid; er ligt écht iets in je hand. Daarnaast zijn er subtiele details van aluminium die de look en feel naar een hoger plan tillen.

Verfijning
De noviteiten van de TomTom GO 750 Live zijn voornamelijk softwarematig. Het apparaat maakt gebruik van het nieuwe Navcore 9-platform en dat zie je onder andere terug in de weergave van het display. Het 4,3 inch scherm is nog scherper en daardoor uitstekend afleesbaar. En het touch screen is zo direct dat de lichtste aanraking een onbedoelde bestemming of instellingscategorie tot gevolg kan hebben. Misschien iets te gevoelig, TomTom? Verder verfijnd is ook de menustructuur. Het zijn er meer geworden waardoor veelbezochte bestemmingen nu nog sneller en makkelijker kunnen worden geraadpleegd. Dit maakt de GO 750 Live nog prettiger in gebruik. Features als HD Traffic, voor actuele en gedetailleerde verkeersinformatie, veiligheidswaarschuwingen en het weergeven van de geldende brandstofprijzen zijn gebleven, net als de mogelijkheid om handsfree te bellen via bluetooth en een foto-viewer. Wie volledig up-to-date wil blijven over allerhande navigatievoorzieningen moet hiervoor echter nog altijd (bij)betalen. De eerste zes maanden zijn gratis, daarna kost de dienst € 9,95 per maand.

Spraakgebrek?
Nieuw en handig is LIVE-snapshot dat meteen na het ingeven van de bestemming onder meer de actuele verkeersinformatie, de goedkoopste benzinestations en de flitspalen op de route toont, en Eco-routes adviseert je weer over de routes die het meeste brandstof besparen. Dat is niet alleen prettig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. De GO 750 is een erg compleet navigatietoestel en de vele mogelijkheden werken allemaal prima. Minder zijn we te spreken over de spraakbesturing. Elke keer ‘hoorde’ het systeem iets anders dan mondeling door ons was ingegeven.

Conclusie
Met de GO 750 Live lanceert TomTom een bovengemiddeld draagbaar navigatiesysteem af: deugdelijk, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en compleet. Het is geen enorme sprongvoorwaarts ten opzichte van het voorgaande model, maar dat komt simpelweg omdat zijn voorganger al zo goed was. De GO 750 Live bevat net die noviteiten waarmee TomTom de concurrentie steeds net een stapje voor blijft. En daar ben je marktleider voor.

De TomTom GO 750 Live wordt geleverd met kaarten van 45 landen in West- en Midden-Europa. De adviesprijs bedraagt € 299,- (inclusief 6 maanden LIVE-services). Geinteresseerd en wil je ´em morgen al in huis hebben? Bestel dan via GPSshop.nl.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Review: TomTom GO 750 Live
Review: TomTom GO 750 Live
Review: TomTom GO 750 Live

Zoeken

Merk- & modeldossiers