Automultimedia

Opnieuw nieuw topmodel van Navigon

Opnieuw nieuw topmodel van Navigon

Nog geen twee maanden geleden meldden wij dat Navigon over een nieuw vlaggenschip beschikte. De 8310 was het beste dat de Duitse navigatiespecialist op dat moment kon bieden. Momenten zijn echter van korte duur bij Navigon, want de 8310 wordt nu alweer opgevolgd door de 8410.

De kans dat de kopers die de 8310 vlak na z’n lancering hebben besteld nog moeten wachten op de ontvangst ervan is aanwezig. Terwijl jij vol spanning en trots uitkijkt naar je nieuwe aanwinst, hoor je van de aankondiging van een nieuw vlaggenschip. Wij zouden goed kunnen begrijpen dat je daar behoorlijk teleurgesteld om kan zijn. Ok, de huidige eindgebruikers zijn ervan bewust dat nieuwe modellen elkaar sneller dan ooit opvolgen. Maar dit is wel erg kort na elkaar! Waar blijft de te genieten ruimte van het bezitten van het nieuwste?

Nieuwe benchmark 
Bovenstaande terzijde. Wat maakt de 8410 nu het nieuwe topmodel van Navigon? De 8310 bevat namelijk eigenlijk alles al wat men op navigatiegebied kan wensen. Op dit onderdeel verschillen de 8310 en de 8410 dan ook niet erg veel van elkaar. Navigon heeft voornamelijk verbeteringen aangebracht. Zo is de weergavekwaliteit van de reeds bestaande 3D-mogelijkheden (Panorama View 3D, Landmark View 3D, City View 3D) naar een hoger niveau getild, en Real City 3D een volledig nieuwe feature die de omgeving op de routekaarten bijna fotorealistisch kan weergeven. Verfijnd is ook de spraakbesturing. Bij de 8410 heet deze functie Voice Interaction Pro en hiermee zijn voortaan bijna alle mogelijkheden op het toestel vocaal op te roepen. Bovendien zijn de te geven commando’s meer afgestemd op het dagelijkse taalgebruik.

Prachtig design
Het voornaamste en meest opvallende onderscheid tussen de 8310 en de 8410 is het uiterlijk. Wanneer het nieuwe apparaat voor het eerst wordt aanschouwt is meteen duidelijk dat dit het vlaggenschip moet zijn. De (duurdere) modellen van Navigon stonden inmiddels bekend om hun hoogwaardig afgewerkte uitstraling en de 8410 verstevigt dit imago nog eens flink. Allereerst is er het scherm met een diagonaal van maar liefst 5 inch, een formaat die nog zelden voorkomt op mobiele navigatiesystemen. Daarnaast is het vervaardigd uit glas in plaats van conventioneel plastic of kunststof wat resulteert in een ‘gevoeliger’ display. De lichtste aanraking zal een reactie van de 8410 teweeg brengen. Een geborsteld aluminium behuizing maakt de 8410 vervolgens tot een aangename verschijning op ieder dashboard. Niet zichtbaar, maar wel merkbaar bij gebruik is de sterk verbeterde geluidsweergave. Niet onbelangrijk als je regelmatig gebruikmaakt van de geïntegreerde multimediaspeler met MP3-mogelijkheid en filmweergave. De 8410 beschikt zelfs over een DVB-T ontvanger waarmee televisie-uitzendingen kunnen worden bekeken.

Prijs
Naar verwachting ligt de 8410 eind dit jaar in de schappen van de detailhandel. Dat het toestel niet de voordeligste navigatieoplossing zal zijn was te verwachten. Navigon heeft aangekondigd dat hun alleskunner € 449,- gaat kosten. Gebruikmaken van de DVB-T functie kost nog eens € 59,95 extra.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opnieuw nieuw topmodel van Navigon
Opnieuw nieuw topmodel van Navigon
Opnieuw nieuw topmodel van Navigon
Opnieuw nieuw topmodel van Navigon
Opnieuw nieuw topmodel van Navigon
Opnieuw nieuw topmodel van Navigon
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers