Automultimedia

‘Handfree’ CD-reciever van Kenwood

‘Handfree’ CD-reciever van Kenwood

Met de KDC-BT6544U voegt elektronicaspecialist Kenwood een nieuw Bluetooth-autoradio aan het assortiment toe. Het toestel biedt naast een groot aantal mogelijkheden, snel toegang tot probleemloos ‘hands free’ bellen.

Omdat het oog ook wat wil is de nieuwe KDC-BT6544U afgewerkt in een smaakvolle hoogglanzend pianolak. Het aantal knoppen en schakelaars bleven beperkt door het toestel te voorzien van een multi-control regelfunctie. Hierdoor wordt er meer bedieningsgemak geboden en is het frontpaneel helder en overzichtelijk gebleven.

Handfree bellen
Waar het om draait bij de KDC-BT6544U is de handsfree functie. En daar is dan ook veel aandacht aan besteed. Door de speciale inbouwwijze heeft de bestuurder veel bewegingsvrijheid met het hoofd, zonder de verstaanbaarheid van het telefoongesprek te beïnvloeden. De handsfree functie verloopt via een geïntegreerde Parrot Bluetooth-module, die garant staat voor een betrouwbare connectie met een GSM en een soepel verloop van de telefoongesprekken. Waar de telefoon zich tijdens het gesprek in de auto bevindt, speelt geen rol. De geluidskwaliteit is overal uitstekend te noemen, volgens Kenwood.

Afspeelmogelijkheden
Het CD-mechanisme van de KDC-BT6544U speelt MP3-, AAC- en WMA-bestanden af. En ook muziekbronnen via een extern apparaat met USB-aansluiting kan het toestel verwerken. Bovendien kunnen via de USB-iPod-direct-aansluiting, alle actuele iPods met de originele kabels aangesloten en weergegeven worden. Een interessante optie voor ambitieuze hifi-fans is de nieuw ontwikkelde DSP-chip met vertragingscorrectie. Met slechts enkele gegevens, zoals het type auto, de inbouwpositie en chassisomvang van de luidspreker, berekent de digitale signaalprocessor de benodigde vertragings- en geluidsniveaucorrecties. Het resultaat is een duidelijk en exact geluidsbeeld op de plaats van de luisteraar. Vervolgens kan het geluid (nog) exacter worden ingesteld middels de manuele bediening.

Radiofuncties
De tuner van de KDC-BT6544U is met RDS, Radio Text, PTY en automatische K3ibandbreedte-omschakeling uitgerust en biedt in totaal 24 voorkeurzenders voor 18 FM- en 6 MW/LW zenders. Voor een goede audiokwaliteit staat een hoogwaardige 24-bit D/A converter en een 4x50 Watt MOS FET-versterker garant. Het is tevens mogelijk meerdere (voor)versterkers aan te sluiten. Het aantal is beperkt tot drie met een uitgangsspanning van 2,5 Volt. Tot slot z’n prijs. De Kenwood KDC-BT6544U is per direct verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 249,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
‘Handfree’ CD-reciever van Kenwood
‘Handfree’ CD-reciever van Kenwood
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers