Automultimedia

Navigon versterkt z’n positie met 8310

Navigon versterkt z’n positie met 8310

Langzamerhand begint Navigon zich steeds meer te vestigen tussen de gevestigde navigatie-orde. Niet in de eerste plaats vanwege het brede aanbod, maar ook om de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding die de Duitse navigatieoplossingen bieden. Het nieuwe topmodel 8310 is daar een goed voorbeeld van.

Eén van de noviteiten is het zogeheten Navigon MyRoutes, een software die de bestuurder op basis van z’n rijstijl, de dag van de week en het tijdstip de meest optimale route voorstelt. Verder beschikt de 8310 over features als Panorama View3D, Landmark View3D en City View3D dat de mogelijkheid biedt verschillende terreinen (landschappen, steden, bezienswaardigheden) driedimensionaal weer te geven. Een nieuwe versie van TMC Pro levert nog actuelere informatie over alle verkeershindernissen, terwijl de TMC-commentaarstem deze informatie in gesproken vorm kan opsommen. Een andere TMC-functie laat in het geval van een filemelding een alternatieve route zien en een verbeterde versie van het Reality View Pro toont straten realistischer (met asfalt en middenstreep) dan ooit tevoren. Ook beschikt de 8310 over Clever Parking dat informeert over parkeerplaatsen in de nabij omgeving van de bestemming en spraaksturing. Tot slot kunnen kopers twee jaar lang gratis via Freshmaps de digitale wegenkaarten updaten.

8110 wordt 8310
De Navigon 8310 wordt weliswaar boven de 8110 gepositioneerd, maar is feitelijk de opvolger van dit model. Echter is tegen betaling van € 69,95 de 8110 up te daten naar de softwareversie van de 8310 en beschikt het apparaat over dezelfde features als de benjamin. Uiterlijk verschillen de 8110 en 8310 helemaal amper van elkaar. Beide zijn zeer hoogwaardig afgewerkt en hebben een tijdloos design. Het front is van geborsteld RVS en dat verhoogt de uitstraling van het navigatiesysteem. Het misstaat ongetwijfeld niet in welke auto dan ook.

Prijs en inhoud
In de box zit naast het apparaat tevens een bijpassende houder, een auto-laadkabel met geїntegreerde TMC-antenne, de SD-kaart met de wegenkaarten van Europa, een USB-kabel, een beschermingstasje en een handleiding (CD-ROM). De Navigon 8310 is binnenkort verkrijgbaar bij de daarvoor bestemde winkelketens voor een prijs van € 399,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Navigon versterkt z’n positie met 8310
Navigon versterkt z’n positie met 8310
Navigon versterkt z’n positie met 8310
Navigon versterkt z’n positie met 8310
Navigon versterkt z’n positie met 8310
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers