Automultimedia

Rijkelijk uitgerust met in-car-entertainment

Rijkelijk uitgerust met in-car-entertainment

De Volvo XC90 is voorzien van een uitgebreid infotainment systeem wat een combinatie is van ontspanning en werk.

Volvo noemt de XC90 een nieuwe generatie SUV en daarbij hoort natuurlijk ook de nodige multimedia. Volgens het Zweedse merk is de auto een verlenging van het kantoor en en tevens een plaats voor ontspanning.

Volvo gebruikt het begrip infotainment wat een combinatie is van informatief en entertained wat aan wil geven dat de auto van beide is voorzien.

Als eerste auto ter wereld is de XC90 uitgerust met een Dolby Prologic II systeem. Dit omvat o.a. dertien luidsprekers, waaronder een 8 inch subwoofer van 140 watt die zorgt voor een beter basgeluid. De Alpine surround versterker heeft 305 watt en kan worden voorzien van een cd-wisselaar voor zes cd’s.

Ook het optionele Road and Traffic Information-systeem (RTI) is een belangrijk onderdeel van het infotainmentsysteem van de Volvo XC90. Het heldere 6,5 inch display is verborgen in de bovenkant van het dashboard en komt tevoorschijn na een druk op de knop.

Passagiers op de achterbank hebben hun eigen bedieningsunit voor het audiosysteem, handig verborgen in de C-stijl. Hier kunnen zij een hoofdtelefoon inpluggen, zodat ze niet gedwongen worden te luisteren naar de muziek die uit de centrale luidsprekers komt.

De XC90 kan ook worden uitgerust met een DVD-speler met een 7 inch beeldscherm dat in het dak verborgen zit. Hierdoor kunnen passagiers op de tweede en derde zitrij van de beelden genieten. Om de andere inzittenden niet te storen kunnen eventueel draadloze hoofdtelefoons op de apparatuur worden aangesloten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rijkelijk uitgerust met in-car-entertainment
Rijkelijk uitgerust met in-car-entertainment
Rijkelijk uitgerust met in-car-entertainment
Redactie
Door Redactie

Zoeken