Automultimedia

Blaupunkt lanceert geavanceerde navigatiesystemen

Blaupunkt lanceert geavanceerde navigatiesystemen

Blaupunkt lanceert twee nieuwe producten, de TravelPilot 500 en TravelPilot 700. Het zijn ’s werelds eerste navigatiesystemen met geïntegreerde videonavigatie en cameragebaseerde verkeersbordherkenning.

Met de Travelpilot 500 en 700 presenteert Blaupunkt een nieuwe generatie navigatiesystemen waar videonavigatie en cameragebaseerde verkeersbordherkenning samen worden gebundeld in één systeem. Deze nieuwe technologie ‘SafeDrive’, moet ervoor zorgen dat bestuurders en passagiers veiliger en comfortabeler aan het verkeer deelnemen.

Primeur
De navigatiegigant claimt dat ‘SafeDrive’ voor het eerste wordt toegepast op navigatiesystemen. Een geïntegreerde 2.0 megapixel camera vervult hierin een belangrijke functie. De camera toont realtime videobeelden van de weg op het 4,3-inch touchscreen. Pijlen, symbolen en visuele instructies worden weergegeven op het videobeeld. Het beeld wordt ondersteund door duidelijke rijbaanaanduidingen die de chauffeur helpen de juiste rijstrook aan te houden. Navigeren in zowel 2D als 3D is mogelijk.

Verkeersbordherkenning
De TravelPilot 500 en TravelPilot 700 herkennen verkeersborden aan de kant van de weg. Deze verschijnen vervolgens levensecht op het scherm. Beide systemen herkennen de type A1 snelheidsborden op de Nederlandse wegen. Matrixborden bovenaan de weg worden nog niet herkend. Bestuurders worden op deze manier snel en accuraat op nieuwe of tijdelijke snelheidsbeperkingen geattendeerd. Ook bij wegwerkzaamheden. Bij de TravelPilot 500 en 700 worden de gegevens van actuele verkeersborden altijd verkozen boven de opgeslagen standaardgegevens over snelheidsbeperkingen. En wanneer bestuurders de maximum snelheid overschrijden krijgen zij een waarschuwing. Voorlopig zijn videonavigatie en cameragebaseerde verkeersbordherkenning alleen separaat van elkaar te gebruiken op de twee navigatiesystemen.

Milieuvriendelijke verkenning
Niet nieuw maar wel interessant is dat de Travelpilot navigatieoplossingen rekening houden met het milieu. Zo bieden zij bijvoorbeeld de mogelijkheid een ecologische route uit te stippelen. De route houdt rekening met benzineverbruik en CO2-uitstoot. Deze mogelijkheid is tot stand gekomen dankzij een onderzoek naar de mate van CO2-uitstoot bij verschillende voertuigen op verschillende routes. Verder beschikt de 700 nog over een aantal extra multimediatoepassingen. Zo bevat het DVB-T tuner, de belangrijkste Officetoepassingen en een uitgebreid wegennetwerk van Rusland. De DVB-T (Digital Video Broadcasting–Terrestrial) ontvangstmodule ontvangt een reeks aan digitale televisiezenders voor in de auto. De elektronische programmagids (EPG) geeft bovendien een tv-programmaoverzicht van alle geregistreerde zenders. Ook buiten de auto kan er gewoon naar tv-programma’s worden gekeken. De mobiele Office-oplossingen zijn beschikbaar in Word, Excel, PowerPoint en een PDF-reader. Als de gebruiker inlogt heeft men toegang tot internet en e-mail.

Prijs en beschikbaarheid
De TravelPilot 500 en TravelPilot 700 zijn vanaf november in Nederland beschikbaar. De adviesprijzen bedragen respectievelijk € 499,99 en € 599,99.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Blaupunkt lanceert geavanceerde navigatiesystemen
Redactie
Door Redactie

Zoeken