Automultimedia

Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS

Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS

Aston Martin en Bang & Olufsen hebben hun krachten gebundeld. Speciaal voor de DBS ontwikkelde het Deense audiomerk een geluidsinstallatie met tien speakers en drie subwoofers, genaamd BeoSound DBS.

Speciaal ontwierp het Deense high fidelity merk Bang & Olufsen een audiosysteem - genaamd BeoSound DBS - voor de Aston Martin DBS. Met tien speakers en drie subwoofers moet het voor een oorverdovende en -strelende luisterervaring zorgen. Het is één van de beste caraudiosystemen die momenteel op de markt verkrijgbaar is, aldus Bang & Olufsen.

Stijlvol
Een Aston Martin DBS is niet zomaar een sportwagen. Zeer exclusief, waarbij vorm een grote rol heeft gespeeld. Daar hoort natuurlijk een audio-installatie bij die aan dezelfde eisen voldoet. Binnen de audiovisuele markt is het een bekend probleem dat functionaliteit en kwaliteit van geluid vaak ten nadele komt van de mooi vormgegeven behuizing. Door nieuwe technieken binnen de audiowereld is het tegenwoordig mogelijk dat deze elementen wel degelijk samen kunnen gaan. Bang & Olufsen heeft een lange geschiedenis op het gebied van kwaliteit in combinatie met vormgeving wat betreft haar high fidelity audioproducten. Logisch dat de Britse sportwagenfabrikant om hun ervaring en kunde vroeg.

Totaal 13 speakers
In het interieur zijn maar liefst dertien speakers (inclusief drie subwoofers) verwerkt. Stel u eens voor: een gemiddelde middenklasser heeft in totaal ongeveer acht luidsprekers, maar daarvan is de binnenruimte op z´n minst twee keer zo groot als in een DBS. Het kan er dus behoorlijk hard aan toegaan in de DBS. Zo zijn er twee aluminium tweeterunits gebouwd in het dashboard die tijdens het inschakelen van het systeem automatisch verschijnen. Dit doet ons meteen denken aan de transmissie-draaiknop van de Jaguar XF en het vergelijkbare B&O-systeem in de Audi S8. De overige speakerunits bevinden zich in de voorste en achterste zijpanelen. Een tweetal subwoofers aan beide kanten van de middenconsole zorgen voor de lage frequenties, terwijl de hoofd-subwoofer onder de achterbank is geplaatst.

Digital Signal Processing
Middels B&O’s unieke en geavanceerde Digital Signal Processing wordt het geproduceerde geluid in de auto optimaal op de inzittenden afgestemd. Het resultaat is een akoestisch geluid dat zowel de hoge als lage tonen kraakhelder weergeeft, precies zoals het op de bron - bijvoorbeeld een CD - geschreven is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS
Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS
Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS
Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS
Redactie
Door Redactie

Zoeken