Automultimedia

Autoradio met ingebouwde harddisk

Autoradio met ingebouwde harddisk

Met de introductie van de Sony MEX-1HD kwam Sony met de eerste autoradio met ingebouwde harde schijf.

Sony heeft onlangs de MEX-1HD geïntroduceerd, dit is het eerste In Car entertainmentsysteem met harddisc (HDD)-technologie. Dit nieuwe systeem speelt in op de toenemende populariteit van AV- en IT-technologie op de Europese markt voor in-car elektronica en biedt de breedst denkbare afspeelmogelijkheden, waaronder direct afspelen vanaf de harde schijf, vanaf MemoryStick™ en vanaf originele of gebrande CD´s, al dan niet MP3.

Dankzij een USB poort kan het systeem worden aangesloten op apparatuur met netwerkfuncties zoals de Network Walkman van Sony. De MEX-1HD is uitgerust met een 10 GB harddisk waarop maar liefst 169 uur muziek van topkwaliteit kan worden opgeslagen.

Twee opvallende kenmerken van de MEX-1HD zijn het tray-mechanisme en de hoge opnamesnelheid vanaf CD. De MEX-1HD wordt, net als iedere autoradio, in de DIN opening van het dashboard geplaatst. Met een 8-voudige CD-opnamesnelheid is de MEX-1HD het snelste 1 DIN-systeem op de markt. De MEX-1HD slaat muziek op in het ATRAC3-formaat, het compressieformaat dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor MiniDisc-systemen. Dit formaat staat garant voor een hoge weergavekwaliteit.

De MEX-1HD maakt voor de opslag van muziek op de harde schijf gebruik van de beproefde Open MG-software van Sony. Open MG maakt het opnemen en afspelen van auteursrechtelijk beschermde digitale gegevens mogelijk. Dankzij Open MG kunnen gebruikers bovendien muziekbestanden afluisteren die zijn opgeslagen op de MagicGate Memory Stick™ of met SDMI (Secure Digital Music Initiative) compatibele apparaten, zoals de Network Walkman van Sony. De MEX-1HD is voorzien van een gebruiksvriendelijk bestandsbeheersysteem waarmee gebruikers eenvoudig de naam van artiesten en CD´s kunnen invoeren.

Ondanks de grote hoeveelheid muziek die kan worden opgeslagen, is de bediening van de MEX-1HD heel eenvoudig. De headunit wordt bediend via ergonomische draaiknoppen waarmee de gebruiker door een aantal menu´s kan navigeren om een artiest, genre, CD of afzonderlijk muziekstuk te selecteren.

De versterker heeft een uitgangsvermogen van maximaal 4x45 watt. De equilazer is op velerlei manieren in te stellen o.a. door de bass en het treble aan te passen. De tuner is te programmeren op 20 voorkeuzezenders op de FM-band.

De adviesprijs van de MEX-1HD die door Sony gegeven wordt komt op € 1.999,-

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Autoradio met ingebouwde harddisk
Autoradio met ingebouwde harddisk
Redactie
Door Redactie

Zoeken