Automultimedia

Kenwood DVD-navigatie met touchscreen en stembestu

Kenwood DVD-navigatie met touchscreen en stembestu

Kenwood introduceert een nieuw navigatiesysteem: de KNA-DV3200. Deze DVD-navigatie biedt vele functies waaronder touchscreen, stembesturing, file-informatie en nog veel meer.

Kenwood introduceert deze zomer de opvolger van haar succesvolle DVD Navigatiesysteem. Belangrijkste verschillen met de voorganger zijn de mogelijkheid om met uw eigen stem het systeem commando’s te geven, de sterk verbeterde grafische weergave en de mogelijkheid de navigatiecomputer op niet-Kenwood schermen aan te sluiten en te bedienen via een afstandsbediening.

Klein en krachtig is ‘ie; de nieuwe Kenwood navigatiecomputer KNA-DV3200. Alle informatie overzichtelijk weergegeven en een rekensnelheid die ondanks uitgebreidere zoekmogelijkheden zelfs zijn voorganger overtreft. Overbodige informatie? Die is weggelaten, functionaliteit is het devies!

Alle sterke eigenschappen van zijn voorganger, de KNA-DV2200, zijn behouden gebleven. Zoals de uitgebreide zoek- en invoermogelijkheden via touchscreen bediening, een techniek die al sinds 1999 wordt toegepast door Kenwood! Als uitbreiding hierop is nu spraakbediening middels de KNA-VC300 (€ 69,-- adviesprijs) mogelijk. Via zo’n 160 gesproken commando’s kan vrijwel het gehele systeem worden bediend. Als alternatief voor de touchscreen bediening kan de KNA-DV3200 ook middels een conventionele afstandbediening (KCA-RC300) worden bediend. Dit maakt het systeem geschikt voor gebruik met niet-Kenwood schermen, zoals af fabriek geïnstalleerde beeldschermen in de auto of voor Kenwood’s eigen LZ-651W 6,5 inch opbouwscherm. In dit laatste geval wordt de afstandsbediening overigens gratis bijgeleverd en vormen scherm en navigatiecomputer een “basis” DVD navigatiesysteem voor € 2.299,-- (adviesverkoopprijs).

Het eerste dat opvalt als de KNA-DV3200 uit de verpakking wordt genomen, is de compacte behuizing van 165 x 50 mm (15mm smaller dan het DIN formaat van een autoradio). Het DVD platform, vrijwel heel West Europa op één DVD, en de compacte behuizing maken deze computer bijzonder geschikt voor verborgen montage. Immers, alleen indien men een DVD-update koopt, hoeft de schijf in de computer verwisseld te worden. Voor de rest doet deze navigatiecomputer onzichtbaar voor al te geïnteresseerden zijn werk.

Zoals gezegd is de grafische interface, ofwel de weergave van de informatie op het beeldscherm, sterk verbeterd. De verschillende functieknoppen in het navigatiemenu zijn groter en duidelijker geworden en garanderen een trefzekere bediening. De weergave van de kaartinformatie tijdens de route kan op diverse manieren worden weergegeven, al naar gelang de situatie of de persoonlijke voorkeur. Ook de gebruikersfuncties zijn sterk uitgebreid: vergroting van de geheugencapaciteit van 100 naar 200 adressen, die onder te brengen zijn in 4 categorieën (zakelijk, privé, entertainment en gemarkeerde punten), permanente weergave op de kaart van 5 P.V.I.’s (Plaatsen Van Interesse, bijvoorbeeld benzinestations, restaurants etc.) en een tabel met volledige route-informatie waaronder tijd, afstand en wegtype over de drie berekende routes. Tevens behoort bestemmingsinvoer via coördinaten tot de mogelijkheid, kan er meer controle op de berekende route worden uitgeoefend door uitgebreide “routevoorkeuren” en is er een nieuwe begeleidingmogelijkheid door middel van “High-way mode” (snelwegweergave) bijgekomen.

Kenwood heeft voor de KNA-DV3200 bovendien een nieuwe TMC module ontwikkeld, de KNA-TM320. De verkeersinformatie wordt middels diverse iconen weergegeven op de kaart. Door op het touchscreen één van deze iconen aan te raken zal uitgebreide informatie worden weergegeven zoals: “5 km vertraagt verkeer van Maarssen tot Breukelen”. Extra veilig is bovendien dat de basisinformatie ook middels spraak wordt weergegeven. De navigatiecomputer zal indien gewenst een alternatieve route voorstellen (Dynamische Route Begeleiding). De KNA-TM320 is ook compatibel met de voorgaande navigatiecomputer KNA-DV2200 indien deze is voorzien van kaartversie “MP222”.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kenwood DVD-navigatie met touchscreen en stembestu
Kenwood DVD-navigatie met touchscreen en stembestu
Redactie
Door Redactie

Zoeken