Automultimedia

Pioneer autoradio´s met Color OEL-display

Pioneer autoradio´s met Color OEL-display

Al langer bestonden er kleurendisplays op autoradio´s. Waar Sony TFT-kleurenschermpjes had brengt Pioneer op zijn beurt kleurenschermpjes op basis van OEL-technologie op de markt.

OEL-displays hebben geen last van het veranderen van kleuren wanneer je vanuit een andere hoek kijkt. Hier heb je met TFT wel last van, hiermee heb je meteen al het belangrijkste voordeel van OEL ten opzichte van TFT.

2 Toptoestellen worden uitgerust met deze “Color OEL” display. Prachtige realistische beelden worden nu mogelijk in de auto. Je hebt als het ware kleine filmpjes op je autoradio.
Beide high end CD tuners zijn uitermate compleet en ontwikkeld voor audio liefhebbers. Zo zorgt de 24-bit DAC (Digitaal/Analoog omzetter) voor de best mogelijke CD kwaliteit en een ongekende dynamiek.
 
De Auto EQ meet de akoestiek van de wagen op en stelt de 13-bands equalizer perfect in. De Auto Time Alignement doet hetzelfde met de plaatsing van de luidsprekers om de klank uit elk van de luidsprekers op exact hetzelfde moment bij de luisteraar aan te laten komen.  Een 13-bands equalizer geeft de gebruiker complete controle over het frequentiebereik, terwijl het ingebouwde 3-weg netwerk een systeemconfiguratie met tweeter, midrange en subwoofer toelaat. Beide toestellen zijn geschikt om zowel met de bijgeleverde IR-afstandsbediening, als met een originele stuurafstandsbediening gecontroleerd te worden. De nieuwe “Sub-display output” biedt dan weer de mogelijkheid om de gegevens te projecteren op de originele boordcomputers zoals bijvoorbeeld Opel dat heeft.
Natuurlijk zijn ze geschikt voor het beluisteren van MP3, WMA en Wav. bestanden. D.m.v. de “OEL-Screensaver studio” kunnen consumenten zelf vaste en bewegende beelden aanmaken die op de OEL display geprojecteerd kunnen worden. Elk toestel kan op die wijze gepersonaliseerd worden.
 
De topper, de DEH-P9600MP, met “Dual Motion” frontpaneel maakt gebruik van 2 display’s. Eén LED display is steeds zichtbaar en geeft basisinformatie, terwijl het 2de “Color OEL” display pas verschijnt als het frontpaneel naar beneden geschoven is.  Tenslotte beschikt de DEH-P9600MP over een “Multi Language Display”, waardoor de tekstinformatie in verschillende talen – o.a. het Nederlands – getoond wordt.
 
Voor Nederland worden de verkoopprijzen vastgesteld op € 799,- voor de DEH-P8600 MP en € 100,- meer voor de DEH-P9600MP.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Pioneer autoradio´s met Color OEL-display
Redactie
Door Redactie

Zoeken