Automultimedia

Portable navigatie van Pioneer: AVIC-S1

Portable navigatie van Pioneer: AVIC-S1

Pioneer komt met de AVIC-S1 en speelt daarmee in op de steeds groter wordende vraag naar portable navigatiesystemen. De AVIC-S1 dekt 26 Europese landen, is voorzien van een Bluetooth-carkit en weegt slechts 180 gram.

Pioneer heeft bewust gekozen voor een compact en simpel systeem. De AVIC-S1 ondersteunt alleen de functies waarvoor een portable navigatiesysteem is bedoeld; navigeren. Daardoor kan de rekencapaciteit van de 400Mhz processor volledig voor de routebegeleiding worden gebruikt. Het kaartmateriaal voor 26 Europese landen is voorgeïnstalleerd op het 2 GB grote flashgeheugen. Via de USB-poort of met een SD-geheugenkaart kan de software worden geupdate.

Bluetooth-carkit
Om toch dat beetje extra te bieden is de AVIC-S1 voorzien van een Bluetooth-verbinding. Hiermee is een mobiele telefoon aan het systeem te koppelen en kan er via de AVIC-S1 worden gebeld. Het telefoonboek kan worden overgebracht naar de AVIC-S1. Bovendien kun je via het touchscreen de functies van de mobiele telefoon bedienen.

Plat en lichtgewicht
Naast het navigeren van bestuurders door Europa, kunnen de gebruikers die het vliegtuig nemen en/of een auto huren de AVIC-S1 gemakkelijk meenemen. Het platte, handige toestel weegt slechts 180 gram en past perfect in een jaszak of tas. Om files te vermijden, is een optionele cradle met RDS TMC-tuner voor verkeersinformatie beschikbaar. Deze tuner identificeert problemen op de weg en stelt een nieuwe route voor om ze te vermijden. Vaste flitsers kunnen eveneens ingeladen worden. De AVIC-S1 kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden met een stevige zuignap. Dankzij de interne batterij kan het systeem tot 4 uur autonoom werken. Het toestel kan eveneens gebruikt worden wanneer men wandelt of fietst.

TomTom-concurrent
De gemiddelde verkoopprijs van de AVIC-S1 is vastgesteld op € 649,-. Daarmee is het een directe concurrent van de succesvolle TomTom Go-lijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Portable navigatie van Pioneer: AVIC-S1
Redactie
Door Redactie

Zoeken