Automultimedia

Je oven en verwarming bedienen vanuit de auto

Je oven en verwarming bedienen vanuit de auto

Stel je voor, je wilt alvast de oven laten voorverwarmen, je bent de verwarming vergeten uit te zetten of wilt even zien of je tienerkinderen geen wild feestje houden in huis. Dat kan in de toekomst allemaal vanuit de auto als het aan Volkswagen en LG ligt.

De Volkswagen Group en LG Electronics hebben een intentieverklaring getekend voor de gezamenlijke research en ontwikkeling van een nieuw serviceplatform voor de connected auto. Die auto moet connected worden met onder meer je huishoudelijke apparaten en je zogenaamde Domotica in je woning. En dat zal het daadwerkelijk mogelijk gaan maken om via het scherm in de auto op de beveligingscamera's in en rond je woning te kijken, de verwarming aan te zetten of de gordijnen te laten sluiten. Of wat te denken van de pakketbezorger binnenlaten voor het afleveren van je bestelling!

Automatische informatie

De nieuwe partners gaan echter nog verder. Ze willen bovendien informatie op maat aan je gaan aanbieden. Dreig je in de file te komen rond etenstijd dan geven ze advies voor een restaurant op de route. Eveneens denkbaar is het dat er automatisch een berichtje voor je wordt opgesteld als je te laat op je afspraak dreigt te komen. Volgens Volkswagen willen ze er alles aan doen om het je op een veilige manier nog gemakkelijker en comfortabeler te maken.

Kinderschoenen

Op dit moment staat het project nog in de kinderschoenen. Veel details willen ze momenteel dan ook nog niet vertellen, maar reken er gerust op dat we de komende jaren veel van dit soort technologie werkelijkheid gaan zien worden. Met de Budd-e conceptcar gaf Volkswagen ons op de CES al een klein voorproefje.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Je oven en verwarming bedienen vanuit de auto
Je oven en verwarming bedienen vanuit de auto
Je oven en verwarming bedienen vanuit de auto
Redactie
Door Redactie

Zoeken