Automultimedia

Oprolbaar scherm biedt perspectief voor de auto

Oprolbaar scherm biedt perspectief voor de auto

Elektronicagiganten als LG timmeren behoorlijk aan de weg. En omdat 'high-end' displays alsmaar belangrijker worden in auto's, houden beide branches elkaar nauwlettend in de gaten. Zo wordt er vooral uitgekeken naar het oprolbare OLED-scherm van LG.

Nog een dagje en dan barst in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) weer los, 's wereld grootste show op het gebied van elektronica. Wie daar rondneust zal overwegend (grote) televisieschermen, HiFi-systemen en andere nieuwe producten die draaien op eentjes en nulletjes tegenkomen. Maar hier en daar zal ook een futuristische auto te vinden zijn. Van Volkswagen en BMW bijvoorbeeld.
Wat deze 'rijdende smartphones' gemeen hebben is dat ze tjokvol schermen zitten. Zo plat en hoekig als je het bedenken kan. Echter, dat beeld kan over een paar jaar wel eens heel anders zijn. En daarbij komt LG om de hoek kijken.

Oprolbaar als een krant

LG gaat namelijk op de CES een 18 inch scherm presenteren die je kunt oprollen als een krant. De techniek erachter is natuurlijk een geheim van de smid, al wordt er al langer gewekt aan een dergelijk scherm. Vorig jaar werd immers nog een 55 inch televisie getoond die niet dikker was dan een millimeter en nog geen twee kilogram woog.
Een oprolbaar scherm is de volgende stap en ook deze beschikt over LG's geprezen OLED-technologie, door de ogen van de geleerden beschouwd als de nieuwe maatstaf in schermweergave. Maar het voordeel van een flexibel scherm is bovenal dat het in meerdere producten toepasbaar is, zoals bijvoorbeeld auto's.

Met een flexibel scherm krijgen auto-ontwerpers meer tekenvrijheid, want de noodzaak van een kaarsrecht, fier overeind staand display is ermee verleden tijd. Bij integratie kan een oprolbaar scherm immers mee 'krommen' met het dashboard. Het zou ons niet verbazen dat Bentley alvast een belletje heeft gepleegd naar LG.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken