Automultimedia

Digitale TV in de auto

Digitale TV in de auto

Morpheous Benelux introduceert 2e generatie digitale TV-ontvanger voor de auto: de SE863-T van Eastern Electronics. Deze nieuwe technologie zorgt voor optimale beeldkwaliteit.

De in-car-entertainment wereld staat op z’n kop. Waar een DVD-speler of TV in de auto eerst nog toekomst leek zijn de systemen nu razendpopulair. Dat is met name ook te danken aan de komst van meer betaalbare systemen. Steeds meer auto´s worden nu uitgerust met één of meer TV-schermen waarop DVD-spelers en spelcomputers worden aangesloten, terwijl een fiks groeiend aantal auto’s is voorzien van moderne navigatiesystemen met goede beeldschermen. De nieuwste trend is nu digitale televisie in de auto en ook daar laat zich een fikse groei noteren.
 

Optimale kwaliteit

Morpheous Benelux importeert de Eastern SE863-T, een nieuwe generatie mobiele TV-ontvangers voor in-car digitale TV.  De SE863-T is speciaal ontwikkeld voor de ontvangst van digitale televisie in de auto. Omdat het systeem van Eastern is voorzien van twee speciale antennes en geavanceerde elektronica blijven het beeld en geluid tijdens het rijden van optimale kwaliteit. Bij uitgebreide tests bleek de nieuwe ontvanger zelfs bij snelheden van ruim boven de 120 km/u nog steeds uitstekende kwaliteit te bieden, een duidelijke verbetering ten opzichte van de bestaande apparatuur van de eerste generatie.

Inhoud van het pakket
De ontvanger is te bedienen via een meegeleverde afstandbediening en Nederlandstalige menu’s op het scherm. Ook teletekst is te ontvangen en programmagegevens zijn op te vragen via de digitale programmagids. De door Morpheous geleverde set bestaat uit de ontvanger, twee antennes, afstandsbediening, IR-ontvanger voor de afstandsbediening, kabels, handleiding en een Smart-card voor het activeren van alle kanalen. Voor het TV-scherm wordt vaak gebruik gemaakt van het bestaande scherm van het navigatiesysteem in het dashboard of schermen in de hoofdsteunen.
 
Dekking en ontvangst
Via aanbieders KPN en Digitenne zijn in Nederland maar liefst 26 digitale televisie- en 17 digitale radiokanalen te ontvangen. Zo is het mogelijk om te kijken naar een film op SBS6, de voetbal op Canal + of de muziek van TMF. De beeldkwaliteit van de TV-kanalen is van DVD-kwaliteit en het geluid klinkt net zo helder als een CD. Het dekkingsgebied ligt momenteel al ruim buiten de driehoek Amsterdam – Utrecht – Rotterdam, maar het zal in Nederland snel en voortdurend worden uitgebreid. Eind 2006 zal het signaal in geheel Nederland opgevangen kunnen worden. Tevens ontvangt de Eastern ontvanger Digitale TV-signalen (DVB-T) in het buitenland, waar de ontvanger ook functioneert. Voor Nederland heeft de gebruiker een chipkaart nodig die in de ontvanger wordt geplaatst, waarvoor de ontvanger is voorzien van een speciale kaartlezer. De kaart wordt met de ontvanger meegeleverd.
 
Ook op vakantie (en in België)!
De CarTV is ook tijdens vakantietrips en buitenlandse zakenreizen een belangrijke infotainment bron, waarbij het aantal te ontvangen kanalen zeer uitgebreid is, en zonder abonnementskosten. Engeland is de bakermat van Car TV in Europa. Men is zeer ver gevorderd met digitale televisie. Al sinds 1997 wordt er aan het netwerk gewerkt en inmiddels is nagenoeg heel Engeland voorzien van digitale ontvangst. Ook het zenderaanbod is zeer ruim met maar liefst 32 kanalen, die gratis te ontvangen zijn. In België zijn de kanalen “één” (België 1) en “Canvas/Ketnet” (België 2) in het hele Vlaamse gedeelte te ontvangen, terwijl Frankrijk net is gestart met het uitzenden op DVB-T. Vanaf 1 april 2005 zijn 14 gratis kanalen en 7 betaalkanalen te ontvangen in de zeventien grootste steden, binnen enkele maanden uitgebreid naar 32 en meer.
In Duitsland wordt heel hard gewerkt aan de uitbreiding van digitale TV en grote gebieden zijn al voorzien van uitzendingen via de ether. Het programma aanbod varieert per gebied maar is zeer ruim. Alle zenders zijn free-to-air, dus gratis en zonder chipkaart te ontvangen.
 
DVB-T: Techniek van de toekomst
DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) is de Europese standaard voor het digitaal verzenden van radio- en televisiezenders via de ether (door de lucht) en de techniek van de toekomst. De SE863-T ontvanger van Eastern Electronics is niet meer afhankelijk van een kabel- of satellietaansluiting. Diverse zendmasten in het land verspreiden het TV-signaal dat wordt opgevangen door de kleine meegeleverde raamantennes. De SE863-T zet de gecodeerde signalen om met als resultaat een haarscherp beeld en zuiver geluid!

Prijs

De Eastern SE863-T wordt in de Benelux gedistribueerd door Morpheous Benelux B.V. en is met onmiddellijke ingang leverbaar voor een advies verkoopprijs van € 599,- bij de betere Car-Hifi zaken en automobielbedrijven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Digitale TV in de auto
Digitale TV in de auto
Redactie
Door Redactie

Zoeken