Automultimedia

High-end hifi van Meridian in Range Rover Evoque

High-end hifi van Meridian in Range Rover Evoque

Carfi, niet nieuw, maar wel meer en meer in trek bij autofabrikanten. Bose, Dynaudio, Harmann Kardon en Bang & Olufsen zijn alsmaar vaker betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe auto. Ook Land Rover deed een beroep op een hifispecialist om het beste muziekgeluid uit de Evoque te krijgen.

Uiteraard viel de keus van Land Rover op een hifimerk uit eigen land. Zo chauvinistisch zijn die Britten dan ook wel weer. Echter in tegenstelling tot Jaguar die kiest voor Bowers & Wilkins - zo’n beetje de beroemdste fabrikant in de wereld van hifi - is Land Rover een samenwerking aangegaan met Meridian. De autoliefhebber die verder kijkt dan het stuurwiel en de pedalen zal meteen opmerken dat nog een ander Brits prestigemerk voor deze onder het grote publiek tamelijk onbekende hififabrikant heeft gekozen, namelijk McLaren. Ook de MP-12C geniet van Meridian´s expertise.

10 speakers
Het hoge prijskaartje van Meridian’s huis-tuin-keuken-producten (om het maar even oneerbiedig te zeggen) heeft ongetwijfeld te maken met die eerdergenoemde onbekendheid. Een geluidsinstallatie van Meridian als optie in de Range Rover Evoque is daarentegen niet duurder dan carfisystemen van andere gerenommeerde hifimerken in auto´s van andere autofabrikanten.
Het voordeligste audiosysteem van Meridian in de Range Rover Evoque heeft feitelijk een meerprijs van € 4.000,- maar behoort toe aan het Pure Tech Pack waarin tal van andere luxe verhogende voorzieningen zijn opgenomen. Separaat is het niet te verkrijgen. Ga je voor deze uitvoering dan beschikt de Evoque over een 380 Watt sterke radio/CD-speler met MP3-functionaliteit met tien luidsprekers en een subwoofer van Meridian.

16 speakers
Voor de ware muziekfanaat voor wie elf luidsprekers niet genoeg is kan opteren voor de Meridian-installatie met liefst 16 luidsprekers en een subwoofer. Het uitgangsvermogen van dit high-end carfisysteem bedraagt 825 Watt en wordt vanaf de bron 15-kanaals aangestuurd. De meerprijs ligt op € 1.790,- en is alleen verkrijgbaar op de (duurdere) Evoque Prestige en Dynamic.Tijdens onze test met de Evoque hebben we van die laatste kunnen genieten en adviseren we de audioliefhebber direct om de optie aan te vinken bij het bestellen van de Evoque.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
High-end hifi van Meridian in Range Rover Evoque
High-end hifi van Meridian in Range Rover Evoque
Redactie
Door Redactie

Zoeken