Automultimedia

Surround sound in de auto: Kenwood KVT-925DVD

Surround sound in de auto: Kenwood KVT-925DVD

Kenwood speelt met de KVT-925DVD heel handig in op de steeds verder groeiende vraag naar DVD-spelers met een hoogwaardige geluidskwaliteit in de auto. De KVT-925DVD is voorzien van Dolby Prologic II en kan veel soorten bestanden afspelen.

Meer verschillende DVD-format’s komen op de markt en surround weergave, zelfs gegenereerd vanuit een stereo bron, wordt steeds belangrijker. Tijd dus voor de introductie van de KVT-925DVD, een multimedia unit die alles afspeelt wat “geladen” wordt.

Touchscreen en diverse DVD-formaten
Door toepassing van een zeer plat 7 inch beeldscherm blijft in de KVT-925DVD ruimte over voor een extra display en bedieningstoetsen. Zelfs met een ingeklapt scherm blijft deze extra display afleesbaar en is het systeem bedienbaar.
Het beeldscherm komt overigens, bij het omdraaien van de contactsleutel van de auto, volledig automatisch tevoorschijn. Het scherm glijdt eerst horizontaal naar buiten, klapt vervolgens omhoog en trekt zich dan weer iets terug in het dashboard. Bij het verlaten van de auto verdwijnt het scherm weer in omgekeerde volgorde automatisch in het dashboard. Voor extra veiligheid kan men desgewenst een deel van het frontpaneel meenemen. Het beeldscherm is voorzien van touch-screentechniek wat betekent dat de gebruiker alle functies  én het optionele DVD-navigatiesysteem via het scherm kan bedienen, vertaald door de gebruiksvriendelijke grafische interface.  De DVD-speler ondersteunt DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD Video/-Audio, Video-CD, CD-R/RW en MP3. De KVT-925DVD beschikt  naast een RDS tuner voor FM/AM ontvangst, eveneens over een TV-tuner waarmee alle in Europa gebruikte TV-normen ontvangen kunnen worden. Waar zijn voorganger nog kon worden uitgebreid met een digitale soundprocessor voor weergave van DTS en Dolby Digital, is de soundprocessor voor DTS, Dolby Digital én Dolby Pro Logic II  bij de KVT-925DVD nu in de unit geïntegreerd.

Surround sound
Dolby Pro Logic II biedt de mogelijkheid een stereo signaal te converteren naar een volwaardige surround sound weergave.  Verder zitten in de DSP-chip van de KVT-925DVD uitgebreide sound-tuning mogelijkheden, waaronder instellingen voor speakerafstand, luisterpositie en onafhankelijk speakervolume. Een 4-band parametrische equalizer laat het audio signaal eenvoudig fine-tunen en afstemmen op de akoestiek in de auto. Om deze overvloed van technisch vernuft op juiste wijze te kunnen weergeven is de KVT-925DVD voorzien van 4X50Watt vermogen op de voor- en achterspeakers en 1x47 Watt voor het centerkanaal. De nieuwe centerspeaker KSC-700 CCS is hiervoor bij uitstek geschikt. Voor wie echt alles uit het  audiosyteem wil halen, staat een geïntegreerde 6-kanaals voorversterker, 5 Volt per kanaal,  ter beschikking.

Extra beeldschermpjes
De achterpassagiers worden ook niet vergeten. Via de video-uitgang van de KVT-925DVD kan een extra beeldscherm worden aangesloten. De DualZone-functie maakt het mogelijk om voor- en achterin zowel beeld als geluid gescheiden weer te geven. Zo kunt u als bestuurder de kaart van het navigatiesysteem gebruiken en naar een willekeurige geluidsbron luisteren, terwijl door de bijrijders naar een speelfilm op DVD kan worden gekeken.

Nu al bewezen
De KVT-925DVD heeft zich nu al bewezen door een behoorlijke prijs in de wacht te slepen. De EISA award voor het ´In car multimedia product van het jaar 2004-2005´ is door de jury aan Kenwood uitgereikt. De EISA award wordt uitgereikt door de grootste vakpersorganisatie van multimediatijdschriften.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Surround sound in de auto: Kenwood KVT-925DVD
Surround sound in de auto: Kenwood KVT-925DVD
Surround sound in de auto: Kenwood KVT-925DVD
Surround sound in de auto: Kenwood KVT-925DVD
Redactie
Door Redactie

Zoeken