Tests

Seat Ibiza ST

Eerste rij-indruk Seat Ibiza ST

Afgelopen week reden wij in de omgeving van Barcelona met de Seat Ibiza ST. De compacte Spaanse stationwagon is een welkome aanvulling op het gamma van Seat waarbij de kleine modellen het traditiegetrouw goed doen.

Eerste rij-indruk Seat Ibiza ST
Sterk overeenkomstig met de vorig jaar onthulde IBZ concept presenteerde Seat op de Autosalon van Geneve de Ibiza ST. En daarmee is er eindelijk een langverwachte opvolger voor de Cordoba Vario in het gamma opgenomen. Seat richt zich met de Ibiza ST op een sportievere doelgroep dan concurrenten Peugeot (207 SW), Renault (Clio Estate) en Skoda (Fabia Combi) dat doen. En dat is te merken. Net als de hatchbacks is de Ibiza ST een prettig sturende auto en zeker met het Sport-onderstel nodigt de auto uit voor wat snellere bochten.

Langer
Ten opzichte van de hatchbacks is de ST 18 cm langer. Die ruimte komt geheel ten goede aan de bagageruimte die 430 liter meet. Klap je de banken neer dan ontstaat 1.164 liter. Minder dan zijn concurrenten, maar te klagen valt er niet. Op de achterbank is het qua beenruimte eveneens goed toeven, alleen moet je wat onderuit zitten om je hoofd niet tegen het dak te stoten.

Eigen plekje
Het marktaanbod aan compacte pakezels is redelijk beperkt en Seat wil met de Ibiza ST een eigen plekje in dit segment opeisen. Benieuwd naar onze volledige ervaringen en conclusie? Woensdag 19 mei publiceren wij hier onze volledige rij-impressie!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Seat Ibiza ST
Eerste rij-indruk Seat Ibiza ST

Zoeken

Merk- & modeldossiers