Tests

Korte rij-indruk + prijzen Seat Ibiza SportCoupé

Korte rij-indruk + prijzen Seat Ibiza SportCoupé

In de omgeving van Barcelona rijden wij momenteel de eerste kilometers met de Seat Ibiza SportCoupé. De sportief gelijnde driedeurs variant van de nieuwe Ibiza ontpopt zich al direct als een dynamische auto met fijne stuurkwaliteiten. Een korte tussentijdse indruk.

Vanaf eind augustus wordt het gamma van de nieuwe Ibiza uitgebreid met een driedeurs variant. Meer dan ooit onderscheidt het driedeurs model zich van zijn vijfdeurs broer door een dynamischer uitstraling. Vooral de breed aangezette heupen zijn hiervoor verantwoordelijk. Seat steekt het dan ook niet onder stoelen of banken, men richt zich met dit model op jonge autoliefhebbers. De toevoeging ‘SportCoupé’ moet zijn ambities daarbij extra benadrukken.

Dynamiek
Onze eerste kilometers maakten wij met de 1.6 liter benzinemotor met een vermogen van 105 pk. De motor zorgt voor voldoende vlotte prestaties en wanneer deze op toeren wordt gehouden brengt ‘ie het er best sportief vanaf. De bochtige bergweggetjes in de binnenlanden van Barcelona vormen een prima testlocatie. De besturing is lekker direct, het onderstel geeft geen krimp en de Ibiza lijkt moeiteloos op elke snelheid de bocht door te loodsen. Dat is mede te danken aan het sportonderstel waar de door ons gereden Sport-Up uitvoering mee is uitgerust.

Comfort
Op de snelweg is het vooral de versie met 1.9 liter TDI-motor die zich van zijn goede kant laat zien. De motor doet relatief rustig zijn werk en beschikt over merkbaar meer koppel dan de benzinevarianten. Dat zorgt voor een veel luiere rijstijl die bij het maken van veel kilometers natuurlijk gewenst is. Minstens zo belangrijk voor de veelrijder is het interieur. Binnenin is het kort gezegd dan ook goed toeven. De stoelen zijn in alle uitvoeringen lekker stevig en bieden veel steun en comfort. Datzelfde geldt voor het onderstel dat niet alleen dynamisch, maar ook comfortabel is. Om de sportievere ambities nog maar eens te onderstrepen is in de SportCoupé het dashboard uitgevoerd in een two-tone van zwart en lichtgrijs. De kwaliteit van de gebruikte materialen is voor deze klasse van een prima niveau en diverse leuke details zoals de versnellingspook, de ronde ventilatieroosters en de zwart glanzende afwerking rondom de radio en climate control doen modern aan.

Prijzen
Zoals gezegd staat de Ibiza SportCoupé vanaf augustus bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 13.795,- voor de 1.2 Reference. Daarmee is de vanafprijs exact € 100,- lager dan bij het vijfdeurs model. Leuk meegenomen is dat de SportCoupé in alle gevallen over lichtmetalen wielen beschikt. Bij de vijfdeurs Reference en Stylance staat de auto op stalen velgen). De 1.4 (85 pk) is er vanaf € 14.595,- en de 1.6 (105 pk) kost minimaal € 15.695,-. Wie voor een diesel wenst te kiezen moet rekening houden met een vanafprijs van € 17.995,- voor de 1.4 TDI (80 pk), € 18.895,- voor de 1.9 TDI (90 pk) en € 19.695,- voor de 15 pk sterkere 1.9 TDI (105 pk).

Later deze week volgt een uitgebreide rij-impressie met de Seat Ibiza SportCoupé.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Korte rij-indruk + prijzen Seat Ibiza SportCoupé
Korte rij-indruk + prijzen Seat Ibiza SportCoupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken