Tests

Eerste rij-indruk met de nieuwe Audi S3

Eerste rij-indruk met de nieuwe Audi S3

Deze week reed Autowereld.com rond München met de compleet nieuwe Audi S3. De hot hatchback uit Ingolstadt gaat het zijn concurrenten flink moeilijk maken concludeerden wij na een dagje sturen.

Het GTI-segment wordt opgeschrikt door een sterke nieuwe speler; de nieuwe Audi S3. Met zijn 265 pk sterke turbogeblazen FSI-motor goed voor een 0-100 km/h acceleratie in slechts 5,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Daarmee beschikt de S3 niet alleen over de sterkste 2.0 liter motor, maar is de auto bovendien sneller dan de concurrentie!

Sensationele acceleratie
Onze eerste testkilometers met Audi’s nieuwe krachtpatserjte vonden plaats op de landelijke wegen rondom München. Helaas werden wij geplaagd door veel verkeer waaronder langzame vrachtauto’s en tractoren. Daardoor bleek echter wel dat de S3 zich in dagelijks verkeer prima gedraagt. Het onderstel is sportief, maar zeker niet oncomfortabel. Wanneer de mogelijkheid zich voordeed om in te halen kon het spektakel beginnen. Vooral wanneer de turbomotor op toeren werd gehouden - de S3 heeft namelijk wel last van een turbogat - zorgde een prachtige klank van turbogeluid, viercilindergeroffel en een uitlaat gezamenlijk met een duw in de rug voor een sensationele acceleratie.

Autobahn
Een stuk Duitse Autobahn bood de mogelijkheid om op hoge snelheid de S3 door het verkeer te loodsen. Probleemloos sprint de S3 naar 200 km/h, waarna er rustig wordt doorgeaccelereerd naar zijn top van 250. Zelfs op hoge snelheid blijft de S3, die toch relatief klein is, als op blok op de weg liggen. De banden zogen zich vast aan het Zuid-Duitse asfalt en de besturing bleef meer dan voldoende gevoel bieden. De enorme schijfremmen werden dikwijls flink aangesproken en zijn duidelijk op hun taak berust.

Prijzen
In München maakte Audi tevens de prijzen van de S3 bekend. Op de Nederlandse markt zal de auto vanaf eind 2006 leverbaar zijn voor een bedrag van net geen 50 mille (€ 49.530,-). Dat is veel geld gezien de concurrenten (Golf GTI, Astra OPC, Focus ST) maar je rijdt dan ook de snelste hot hatchback van dit moment!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk met de nieuwe Audi S3
Eerste rij-indruk met de nieuwe Audi S3
Redactie
Door Redactie

Zoeken