Tests

Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)

Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)

Het merk Dacia staat synoniem voor ‘goedkoop, bestendig en vrij van fratsen’. Merkwaardes die anno 2012 in de smaak vallen maar de 100% dochter van Renault niet weerhield de Logan, Sandero en Sandero Stepway opnieuw tegen het licht te houden. In Zuid-Spanje doen we een eerste (rij)indruk op.

Dacia is heel snel groot geworden door bescheiden te blijven. Wie herinnert zich niet de eerste generatie Logan nog? Niet veel meer dan een koektrommel op wielen. Nauwelijks duurder ook. Gaandeweg werd Dacia volwassener. Meer modellen volgden en de bouwkwaliteit steeg mee. Dat merken we nadat we de eerste kilometers maken met alweer de tweede generatie van de Logan, Sandero en Sandero Stepway.

Oostblok af
Opnieuw hebben we het hier over een drietal auto´s uit Roemenië waarbij de ingrediënten exact hetzelfde zijn, maar slechts de uitvoering licht afwijkt. Naar verwachting zal de Sandero in Nederland de populairste Dacia worden, mede vanwege het feit dat in het compacte segment weinig animo is voor sedanmodellen. De meeste kilometers maken we dan ook met de vijfdeurs hatchback die overigens over hetzelfde front beschikt als de vierdeurs Logan. Met deze nieuwe uitstraling rekent Dacia voor eens en altijd af met het stereotype beeld dat er rondom de voormalige Oostbloklanden hangt. De neus oogt modern en frivool, maar bevat nog altijd weinig franje. Wie cachet wenst moet een Clio kopen!

Keurig
Het representatieve smoel van de nieuwe Sandero uit zich ook in het interieur. Natuurlijk blijft het materiaalgebruik en detailniveau achter op segmentgenoten, maar met de vorige Sandero nog vers in het geheugen betekent het voor Dacia een forse stap voorwaarts. Alle bedieningselementen bevinden zich waar je ze verwacht en zijn bovendien keurig en degelijk afgewerkt. Niets meer, niets minder. ‘What you see is what you get’ is een vlieger die nog altijd opgaat bij Dacia. Dat geldt tevens voor het rijgedrag van de Sandero. Hier ook geen spanning en sensatie, maar een solide en volwassen rijgevoel dat overwegend is afgesteld op comfort.

Driecilinder
Onder de motorkap vind je de grootste sprong voorwaarts. Daar schittert namelijk de gloednieuwe 3-cilinder van Renault die we onlangs testen in de Clio IV. Benieuwd hoe die motor zich houdt in de Dacia Sandero? Aanstaande maandag gaan we je er alles over vertellen in de volledige rij-impressie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)
Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)
Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)
Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)
Redactie
Door Redactie

Zoeken