Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes ML-klasse

Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes ML-klasse

Kort na de statische introductie kunnen we al rijden met de nieuwe ML van Mercedes. Dat doen we verspreid over twee dagen in de omgeving van Kitzbühel, Oostenrijk. Een eerste rij-indruk na de eerste testdag.

Alvorens we vertrekken vanaf vliegveld München lopen we eens rustig om de nieuwe ML heen. De al weer derde generatie is gevoelsmatig een stuk langer geworden. De theorie wijst echter uit dat dit wel meevalt. Des te opmerkelijker is dat de auto juist compacter overkomt. Dat zit hem in de proporties en enkele gehanteerde designtrucjes, zo blijkt. De nieuwe Mercedes ML is niet alleen lager, maar ook die nadrukkelijk wigvorm is verdwenen. Daardoor valt de ML wat minder stoer, maar vriendelijker op het netvlies zonder dat er ingeleverd hoefde te worden op onder andere ruimte. 
 
Woonkamer
Binnenkomen bij de nieuwe ML is als binnentreden in knusse woonkamer. Maar dan zonder de drama die een Range Rover soms kan bevatten. De afwerking is werkelijk prachtig met desgewenst authentieke materialen als geborsteld aluminium en opgeruwd of juist gelakt hout. De weelde wordt versterkt door de testmodellen te voorzien van bijna alle toeters en bellen die de optielijst rijk is. Dat maakt het voor ons moeilijk beoordelen hoe het met de goedkopere uitvoeringen is gesteld, verwend is het wel. 
 
ML 350
Motorisch biedt Mercedes drie krachtbronnen, twee diesels en een benzine, waaronder dan weer twee zescilinders en - jawel - een viercilinder aan. De ML 350 die we vandaag reden is de nieuwe 3.5 liter V6 met 306 pk. Een soepel blok met een hoorbare ferme V6-rasp, maar die zichzelf toch echt even moed in moet spreken als hij het commando krijgt de 2.130 kilo´s vlot in beweging te brengen. Eenmaal op kruissnelheid is de ML zeer stil. Zelfs bij een gangetje van 180 km/h is een gesprek te voeren zonder de stem te verheffen. 
 
ML 350 CDI en 250 CDI
Morgen gaan we voor de 350 CDI en 250 CDI. We zijn benieuwd naar het verschil tussen deze diesels. Beide leveren met respectievelijk 600 en 500 Nm wellicht wel de gewenste trekkracht om de Autobahn te trotseren. En we hopen natuurlijk antwoord te krijgen of het behelpen is met een viercilinder in de ML 250 CDI. In de volledige rijimpressie van de nieuwe Mercedes-Benz ML kun jij dat te weten te komen. Die verschijnt binnenkort. Direct al meer weten? Volg ons dan live via Twitter!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes ML-klasse
Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes ML-klasse
Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes ML-klasse
Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes ML-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken