Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Kia Rio

Eerste rij-indruk nieuwe Kia Rio

De nieuwe Rio heeft een gevreesde opdracht meegekregen. Het model moet Kia een nieuw gezicht in het B-segment geven en tegelijkertijd opboksen tegen de zwaargewichten in z´n klasse. Lukt dat een beetje? In de omgeving van Lissabon maakten we de eerste kilometers.

Kia is in razend tempo zijn complete aanbod aan het vernieuwen. Na de Picanto en de Sportage waait de nieuwe Rio een frisse wind door Kia´s modellengamma. De vorige generatie is al enige tijd geleden uit de prijslijsten geschrapt, maar het leek veel langer. Maar de Kia Rio is terug. En hoe.

Groots
Liefst 17 inch meten de lichtmetalen wielen van onze test-Rio. Ze zorgen ervoor dat de auto een dynamische en robuuste uitstraling krijgt. Maar ook zonder de fraaie wielen blijft het ontwerp overeind staan. De Rio oogt fors dankzij de olijke neus met de voor Kia zo typische ‘Tiger Nose’ grille, scherpe vouwen over de flanken en middelhoog gepositioneerde achterlichtunits. Ook binnenin doet de Zuid-Koreaan groot aan. Geen gebrek aan ruimte voor vier volwassen hier.

Belastingvrij
Kia levert in Nederland op dit moment twee belastingvrije modellen, waarvan een diesel en een benzinevariant. Omdat de laatstgenoemde het meest interessant is voor onze markt namen we deze eerst mee voor een ronde op de Portugese wegen. Daar valt gelijk op hoe volwassen de nieuwe Rio zich gedraagt. Het rijgedrag is tamelijk neutraal afgesteld. Geen fratsen, dus vertrouwd en daarmee een echte allemansvriend. Met de 85 pk sterke 1.2 liter benzinemotor is de Kia uiteraard geen strepentrekker, maar indien de viercilinder op toeren wordt gehouden is de Rio best vlot door het straatbeeld heen te loodsen.

Volgende week publiceren we onze volledige rijimpressie van de nieuwe Kia Rio. Daarin ook aandacht voor de wegenbelastingvrije en bijtellingsgunstige 1.1-dieselkrachtbron. So stay tuned!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Kia Rio
Eerste rij-indruk nieuwe Kia Rio
Eerste rij-indruk nieuwe Kia Rio
Redactie
Door Redactie

Zoeken