Tests

Korte rij-indruk: Mercedes-Benz C 200 CDI

Korte rij-indruk: Mercedes-Benz C 200 CDI

Op het moment van schrijven schittert de C 63 AMG Estate voor ons kantoorpand. Dat weerhield ons er echter niet van om kort zijn ‘verstandige tegenhanger’, een C 200 CDI met AMG-sportpakket aan een test te onderwerpen.

Woestrood is ie. Maar het zijn vier vuistdikke schreeuwpijpen die onze tijdelijke C 200 CDI met AMG-sportpakket moet ontberen. En ook al zijn de wielkasten en bumpers bij deze ogenschijnlijke AMG minder aangezet, hij laat zich van zijn beste kant zien. Het optionele sportpakket à € 4.098,- omvat een AMG-stylingpakket met voorskirt, dorpelverbreders en achterskirt, 17 inch lichtmetalen wielen en een andere uitlaatsierstuk. Ook in het interieur zien we verschillen tussen de beide varianten, maar de drie befaamde letters geborduurd in de vloermatten ontbreken ook bij deze C 200 CDI niet. Een voortreffelijk vast te pakken en deels afgevlakt sportstuur versterken de illusie in een echte AMG te zitten. Net als de zwaar geprofileerde sportzetels. Onderin, bij het voeteneind, bevinden zich aluminium pedalen. En ook een ‘alu’ pookknop doorbreekt het overwegend zwarte, sobere interieur met dito hemelbekleding enigszins.

321 pk
Optisch mag de C-klasse met AMG sportpakket de C 63 AMG dan wellicht benaderen, technisch zijn de verschillen gigantisch. Neem alleen al de motorinhoud in vergelijk met de 200 CDI; het slagvolumeverschil bedraagt 4.065 cc. En dan het vermogen: 136 versus 457 pk, een verschil van liefst 321 pk! Toch is het allerminst behelpen met de dieselpaardenkrachten van C 200 CDI. Accelereren naar 100 km/h bijvoorbeeld gaat in een niet bijster snelle, maar acceptabele 9,1 seconden. Vooral door het behoorlijke koppel van 360 Nm komt je feitelijk nooit te kort. Waar de CDI de ‘63’ dan weer op aftroeft is uiteraard het verbruik. Zonder moeite dieselen we 5,3 l/ 100 km, terwijl de achtcilinder-AMG al gauw twaalf liter per honderd kilometer naar binnen slokt.

Prettig strak
Eenmaal op de snelweg ontpopt de C 200 CDI zich als een prettig geveerde kilometervreter die zijn meters in alle rust maakt. Het comfort dat we van de grote en duurdere modellen van Mercedes-Benz gewend is van hetzelfde niveau als in de C-klasse. De middenklasser beschikt echter ook over een zeker mate van dynamiek. Niet helemaal eerlijk, maar goed merkbaar is dit in combinatie met het 15 mm verlaagde sportonderstel dat binnen het AMG-sportpakket valt. Uiterst makkelijk en met redelijk veel gevoel wisselt de auto van rijstrook. En een lange doordraaier van een afrit is ruim boven de adviessnelheid met veel vertrouwen te nemen. Dit was ook meteen onze laatste serieuze bocht. Mercedes-Benz liet weten dat de echte AMG inmiddels gereed is voor een testrit. De rijimpressie van die C 63 AMG Estate lees je binnenkort op Autoreview.nl.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Korte rij-indruk: Mercedes-Benz C 200 CDI
Korte rij-indruk: Mercedes-Benz C 200 CDI
Korte rij-indruk: Mercedes-Benz C 200 CDI
Korte rij-indruk: Mercedes-Benz C 200 CDI
Redactie
Door Redactie

Zoeken