Tests

Eerste rij-indruk vernieuwde Volkswagen Tiguan

Eerste rij-indruk vernieuwde Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan heeft een facelift ondergaan. De buitenzijde werd vooral aan de voorzijde grondig herzien, het motorengamma verder verfijnd en de uitrusting naar een hoger plan getild. Een eerste indruk.

‘Een kleine Touareg’, dat is de eerste indruk die we krijgen als we de vernieuwde Tiguan op het vliegveld in München zien staan. Dankzij de facelift, waarbij het nieuwe design-DNA van Volkswagen werd doorgevoerd, oogt het front meer in lijn met zijn grote broer, maar dankzij de lichtunits is de achterzijde nog treffender qua gelijkenis. Het doet ‘em goed.

2.0 TFSI
Sinds de introductie in 2007 heeft Volkswagen in Nederland 8.600 Tiguan’s verkocht. Daarvan was 90% voorzien van voorwielaandrijving en 80% aangedreven door een benzinemotor. Reden genoeg voor ons om dan ook de benzinemotor mee te nemen. Onze testroute leidt ons via de Duitse Autobahn richting Oostenrijk alwaar we naar 1.500 meter klimmen. De 180 pk sterke 2.0 TFSI-motor gedraagt zich voorbeeldig. Hij is stil en vooral ook onderin toeren krachtig. Op de Autobahn sprint het met speels gemak met de snellere medeweggebruikers mee. De 2.0 TDI-motor met 170 pk waarmee we later reden komt qua karakter overeen. Maar het zijn niet de populairste modellen. Die rol is met afstand weggelegd voor de 160 pk sterke 1.4 TSI gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Dat die motor een ander karakter heeft dan de TDI- en TFSI-motor staat buiten twijfel zo ervaren we. Hoe dat zit? Lees aanstaande vrijdag de volledige rij-impressie van de vernieuwde Volkswagen Tiguan hier!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk vernieuwde Volkswagen Tiguan
Eerste rij-indruk vernieuwde Volkswagen Tiguan
Redactie
Door Redactie

Zoeken