Tests

Eerste rij-indruk Mercedes C-klasse Coupé

Eerste rij-indruk Mercedes C-klasse Coupé

Rond de stadsgrenzen van Sevilla konden we afgelopen week de eerste meters in de gloednieuwe Mercedes C-klasse Coupé maken. De sportief gelijnde C-klasse vult het gat op dat het verdwijnen van de CLK en de komst van de E-klasse Coupé heeft doen ontstaan. Bovendien moet het de CLC doen vergeten. Een kort eerste rij-indruk.

Dankzij diverse geruchten en spionagefoto’s was de komst van de tweedeurs C-klasse voor ons allang geen geheim meer. Het model werd kort na het introduceren van de vernieuwde C-klasse onthuld en profiteert hiermee direct van de vernieuwingskuur aan het in- en exterieur die ook de sedan en Estate hebben ondergaan. In de verste verte heeft het model niets meer weg van de CLC die in zijn korte leven van slechts weinig aandacht kon genieten. Bovendien is de E-klasse Coupe, als opvolger van de CLK, een stapje hogerop geklommen en ontstond er een gat. Die moest natuurlijk wel ingevuld worden en daarom greep het Duitse merk terug naar de klassieke Coupé-vorm. Helemaal geen gek idee, want het weglaten van de achterste portieren geeft de C-klasse een dynamisch aangezicht. De gebogen daklijn en raamstijl zorgen voor een krachtig silhouette dat prima aansluit op het verder overwegend zakelijke uiterlijk.

Vertrouwd Mercedes
Hoewel de Coupé gericht is op een sportievere doelgroep dan een reguliere C-klasse zijn er technisch geen wijzigingen doorgevoerd. Dit betekent niet alleen dat hetzelfde efficiënte motorpalet van de C-klasse dienst doet in de Coupé, maar ook dat het rijden grotendeels overeenkomt. Geen reden tot klagen hoor, want met de rijdynamiek van de C is niets mis. In de basis biedt de Coupé dan ook een uitgebalanceerd onderstel die vooral naar comfort neigt, maar dankzij het optionele dempingsysteem kan het zich ook erg sportief gedragen. Wij reden in Spanje met de krachtige C 350 Coupé die dankzij de 306 pk sterke V6 en het Dynamic Handling Package het sportieve karakter van de tweedeurs Mercedes helemaal tot zijn recht liet komen. De echte sportievelingen zijn uiteraard het beste af met de C 63 AMG Coupé waar we komende vrijdag in de volledige rij-impressie meer over zullen vertellen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Mercedes C-klasse Coupé
Eerste rij-indruk Mercedes C-klasse Coupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken