Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet

Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet

In het zonovergoten Saint Tropez introduceert Volkswagen de nieuwe Golf Cabriolet. De Franse Riviera vormt een prachtig decor voor de terugkeer van de open Golf. Een indruk van onze eerste kilometers met het model.

De Golf Cabriolet heeft negen jaar lang niet op de prijslijst van de Volkswagen-dealers gestaan, maar we zijn verheugd dat de auto terug is. De betaalbare Golf Cabriolet is een auto die alle sterke punten van de normale Golf weet te combineren met het plezier van een open auto. Opvallend is dat Volkswagen, ondanks de vele jaren die verstreken zijn, de auto ook echt als een Golf Cabriolet heeft weten te ontwerpen, enkel de kenmerkende rolbeugel ontbreekt. Verder zien we gewoon weer een stoffen kap. En dat is helemaal geen slechte keuze. Het dak opent en sluit zich geheel automatisch na een druk op de knop. De handeling duurt een snelle 9 seconden en kan desgewenst tot 30 km/h rijdend geschieden. Waar de Golf Cabriolet met het dak dicht opvallend stil is komt het cabriogevoel met het dak open juist extra naar boven. De voorruit steekt niet zo hinderlijk ver het interieur in zoals dat bij veel CC’s het geval is.

Mix
Rijden doet de Golf Cabriolet als elke andere Volkswagen. Dat betekent geen verrassingen, maar gewoon een degelijk en prettig karakter. Hij stuurt goed, biedt een mooie mix tussen comfort en een vleugje sportiviteit en laat zich zowel op de boulevards langs de Franse kust alsook op de binnenwegen van de Cote d’Azur plezierig rijden. We hebben zowel de 160 pk sterke 1.4 TSI alsook de 105 pk sterke 1.6 TDI aan de tand gevoeld. Beide auto’s hebben een eigen karakter. Waar de TSI zich vooral als een wat sportievere variant laat betitelen doet de TDI vooral zijn werk als stille en soepele reisgenoot. Voor beide modellen geldt dat ze rijplezier bieden, vooral wanneer het dak is neergestreken.
 
Benieuwd naar alle ins en outs over de nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet en ons volledige oordeel over de auto? Aanstaande vrijdag lees je de volledige rij-impressie uiteraard hier.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet
Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet
Redactie
Door Redactie

Zoeken