Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Passat

Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Passat

In en rond Barcelona maken wij momenteel de eerste kilometers met de nieuwe Volkswagen Passat. Deze zevende generatie Passat en Passat Variant overtuigen al vanaf de eerste kilometers. Een indruk van onze ervaringen tot nu toe, live uit Barcelona!

Toen we de auto op de Autosalon van Parijs in levende lijve zagen wisten we het al: Volkswagen heeft wederom een absoluut succesnummer neergezet. Het ‘beugelbekkie’ heeft plaatsgemaakt voor een chique front met veel chroom. Het moet bij je smaak passen, maar feit is wel dat Volkswagen een statige auto heeft neergezet. Bij de Passat sedan doet de achterzijde zelfs sterk aan de Phaeton denken en daarmee maakt de Passat duidelijk weer een stap naar boven.

Zevende generatie
Volkswagen spreekt zelf over de zevende generatie Passat en niet over een uitgebreide facelift. De reden? Geen enkel plaatwerkdeel is uitwisselbaar met de vorige Passat en bovendien beschikt het model over dusdanig veel nieuwe features dat men in Wolfsburg gerust het predicaat ‘zevende generatie’ op de auto durft te plakken.

Features
Over de afwerking kunnen we kort zijn: die is weer van ongekende hoog (Volkswagen)niveau. Bovendien werd het interieur – deels nieuw en deels afkomstig uit de Passat CC - nog beter geïsoleerd waardoor de Passat nog stiller is dan zijn voorganger al was. Met moderne features als Lane Departure Warning, Automatic Distance Control, een volautomatische parkeerassistent en het zogeheten Easy Open systeem dat de kofferklep opent middels een simpele voetbeweging richting de achterzijde van de auto wordt ook op het gebied van uitrusting weer naar topniveau gestreefd.

Rijden
Qua rijden geen verrassingen: de Passat rijdt net als zijn voorganger. Tijdens een gesprek met de onderstelspecialist krijgen we dan ook te horen dat er nauwelijks aan het onderstel geschaafd werd. Dat betekent dus nog altijd veel comfort in combinatie met vleugje dynamiek. Wij reden op de eerste testdag met zowel de 105 pk sterke 1.6 TDI, de 140 pk sterke 2.0 TDI en de 122 pk sterke 1.4 TSI en alle motoren zijn prima op hun taak berekend. Voldoende vermogen, een stille loop en prettig veel trekkracht onderin. Alleen de DSG-transmissie liet tijdens echt sportief rijden soms een steekje vallen.

Benieuwd naar alle ins- en outs van de nieuwe Volkswagen Passat en de Passat Variant? Aanstaande vrijdag publiceren wij de volledige rij-impressie!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Passat
Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Passat
Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Passat
Eerste rij-indruk nieuwe Volkswagen Passat
Redactie
Door Redactie

Zoeken