Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Ford (Grand) C-Max

Eerste rij-indruk nieuwe Ford (Grand) C-Max

Deze week reden wij de eerste kilometers met Ford’s compleet nieuwe C-Max en Grand C-Max. En we waren aangenaam verrast. Vooral de rij-eigenschappen spreken tot de verbeelding. Maar de nieuwe Ford C-Max heeft veel meer te bieden dan alleen een prima rijgedrag.

Ford heeft de afgelopen jaren de concurrentie nauw in de gaten gehouden. En mede daarom komt de C-Max er voortaan niet alleen als 5-zitter, maar ook als een 7-persoons Grand C-Max. In de basis twee overeenkomstige modellen, maar met beiden een andere focus. Waar de Grand C-Max zich echt op gezinnen richt had Ford met de gewone C-Max ook de sportieve huisvader op het oog. En dat merk je!

163 pk diesel en 150 pk benzine
Wij reden de eerste dag met de Grand C-Max aangedreven door de 163 pk sterke Duratorq TDCi dieselmotor. Dat die motor geen enkel vermogen tekort komt spreekt op papier al voor zich. En ook in de achterlanden van Nice, waar het behoorlijk bergachtig is, blijft de motor verbazen. Op dag twee stond er een gewone C-Max voor ons klaar; ditmaal aangedreven door de nagelnieuwe 150 pk sterke Ecoboost benzinemotor. Die motor is levendig als een benzinemotor, maar heeft het koppelkarakter van een dieselmotor. Bovendien is de C-Max nog net een tikkeltje dynamischer dan de al zeer goed sturende Grand C-Max.

Flexibiliteit
Minstens zo belangrijk als de goede rij-eigenschappen van de (Grand) C-Max is uiteraard de ruimte en flexibiliteit. Bij de Grand C-Max zijn er optioneel zeven stoelen gemonteerd (standaard vijf) waarbij zelfs de zesde en zevende zitplaats voor kinderen zeer goed toegankelijk zijn. Eventueel zou een volwassene het er op een korte rit nog wel vol kunnen houden.

Benieuwd naar alle flexibiliteit, de rij-eigenschappen en de unieke eigenschappen van de C-Max? Lees volgende week onze uitgebreide rij-impressie!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Ford (Grand) C-Max
Eerste rij-indruk nieuwe Ford (Grand) C-Max
Eerste rij-indruk nieuwe Ford (Grand) C-Max
Eerste rij-indruk nieuwe Ford (Grand) C-Max
Redactie
Door Redactie

Zoeken