Tests

Eerste rij-indruk Seat Alhambra

Eerste rij-indruk Seat Alhambra

Wat heeft de piepjonge Volkswagen Sharan wat de nieuwe Seat Alhambra niet heeft? Om dit uit te zoeken reisden we begin deze week af naar Seat´s thuishaven Barcelona om daar met de grote Spaanse MPV te rijden. Een eerste indruk.

Afgelopen juni lanceerde Volkswagen de nieuwe Sharan en nu volgt Seat met de evenzo nieuwe Alhambra. Logisch, want eenmaal bloedbroeders, altijd bloedbroeders nietwaar?! Nou ja, ooit maakte Ford – met de Galaxy – ook onderdeel uit van dit broederschap maar pas veertien jaar(!) na het origineel met een tweede generatie komen duurde de Amerikanen toch wat lang. De oorspronkelijke MPV-clan bestaat dus nog uit twee leden. En hoewel de markt der (grote) MPV’s intussen flink is gekrompen zijn beide fabrikanten, zeker Seat, beretrots op hun nieuwe personenbus. En terecht!

Logisch...
Zeer positief waren en zijn we over de Sharan, dus hoe kan het anders dat we dit ook zijn over Seat’s nieuwe Alhambra. Evenknieën zijn het: technisch identiek, alleen het omhulsel is verschillend. Deels, want ook de Alhambra beschikt over de enorme schuifdeuren die uitstekend toegang verschaffen tot het interieur. Daar kun je vervolgens naar hartenlust met de vijf of zeven stoelen aan de gang: schuiven, omklappen of wegvouwen: Het systeem heet EasyFold en had de lading niet beter kunnen dekken. Over lading gesproken. Maximaal kan je 2.430 liter meenemen. Geloof ons, dat is een gigantische hoeveelheid.

Sporty
Uiteraard hebben we niet alleen de praktische bruikbaarheid van de Alhambra getest. Er moest ook gereden worden (al was ’t maar omdat wat voedsel te kunnen nuttigen, want van al dat gesjor krijg je behoorlijk trek). De Alhambra rijdt zoals een MPV dat zou moeten doen: volwassen en veilig. Afhankelijk van het gekozen onderstel is er zelfs een beetje dynamiek te ervaren. Seat profileert zich immers als een ‘sporty’ merk. Of dat bij de nieuwe Alhambra ook uit de verf komt? Daarvoor zou je de gehele rij-impressie moet lezen. En die zal binnenkort verschijnen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Seat Alhambra
Eerste rij-indruk Seat Alhambra
Redactie
Door Redactie

Zoeken