Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Kia Sportage

Eerste rij-indruk nieuwe Kia Sportage

Concurrentie opgepast, want bij de Kia-dealer staat binnenkort de nieuwe Sportage in de showrooms. En die schept hele hoge verwachtingen kunnen wij concluderen na de allereerste testkilometers in de omgeving van de Hongaarse hoofdstad Budapest. Toch plaatsen we wel een kanttekening.

Had je vijf jaar geleden ooit verwacht dat Kia een sportieve en zelfs begeerlijke auto op de markt zou brengen zoals deze Sportage? Want wat oogt die auto lekker zeg. Vooral in levende lijve valt pas op hoe goed de Europese designafdeling van Kia zijn werk heeft gedaan. De scherpe lijnen, LED-dagrijverlichting, brede heupen en mooie details geven de Sportage een onderscheidende look. En van Koreaanse invloed is geen sprake meer.

Interieur
Niet anders is dat ook binnenin waar dezelfde strakke en sportieve lijnen zijn doorgetrokken. Met grotendeels mooie materialen, een goede afwerking en moderne uitrusting valt er weinig te klagen. En met de ruimte zit het eveneens wel goed. Doordat de Sportage in lengte, breedte en wielbasis is gegroeid profiteren alle inzittenden van meer bewegingsvrijheid en bagageruimte.

Motorisch
Euforisch als we zijn rijden we door het Hongaarse landschap, dat afwisselend vlak en heuvelachtig is, de eerste kilometers. Comfortabel geveerd, stil aan boord en een prima wegligging in de bochten. Maar toch is er die kanttekening. De besturing is namelijk wel erg licht en de viercilinder benzinemotor waarmee wij reden doet op papier beter vermoeden. Met 163 pk en 195 Nm moet in ruim 10 seconden naar 100 km/h worden gesprint. Dat geloven we graag, maar het zijn de tussenacceleraties die tegenvallen. Er moet flink geschakeld worden en de toerenteller moet omhoog om vlot te kunnen versnellen. Daardoor voelt de Sportage traag aan. Iets dat helemaal niet past bij hetgeen het uiterlijk doet vermoeden.

Gelukkig is er ook de dieselmotor nog. En hoe die rijdt? Dat lees je samen met de uitgebreide rij-impressie aanstaande vrijdag vanaf 15.00 uur hier op Autoreview.nl.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Kia Sportage
Eerste rij-indruk nieuwe Kia Sportage
Redactie
Door Redactie

Zoeken