Tests

Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan

Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan

Onlangs reden wij met de fonkelnieuwe Sharan. Figuurlijk heeft Volkswagen vijftien jaar aan de full size MPV kunnen werken want zo lang heeft het gewacht om met een nieuwe te komen. De nieuwe Sharan is dan ook van alle moderne gemakken voorzien.

Een aantal van 600.000 exemplaren wist Volkswagen van de voorgaande generatie en verdeeld over meerdere facelifts aan de man te brengen. De eerste Sharan was een regelrechte hit. Nu is er dan eindelijk een geheel nieuwe. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Sharan qua vormgeving, bouwkwaliteit en voorzieningen een revolutie; in anderhalf decennia is er immers veel veranderd in autoland. Walter da Silva tekende de grotere broer van de Touran. De vormgeving is vertrouwd. Een evolutie, niet spannend dus.

Lekker veel ruimte 
Volkswagen heeft alle tijd genomen om het concept van de "Multi Purpose Vehicle" opnieuw uit te vinden. Daarbij is goed gekeken naar de concurrentie dat al enige tijd de doelgroep op zijn wenken bediend met voorzieningen als schuifdeuren, een flexibel in te delen interieur en een ongekende hoeveelheid opbergruimte. De Sharan bevat het allemaal ook. Het bij Volkswagen geheten EasyFold-systeem werkt eenvoudig en snel. In mum van tijd is er te variëren tussen zitruimte of bagageruimte. Maximaal kunnen er zeven personen in de Sharan. De ruimte bedraagt op z’n grootst 2.430 liter.

Rijden
Eén onder de loep genomen motorisering was de 1.4 TFSI, een opmerkelijk compact blok voor dit segment. De Sharan weegt een deftige 1.600 kg, maar de 150 pk sterke viercilinder turbobenzinemotor kan er prima mee over weg. Verwacht geen strepensterker, daarvoor is het slagvolume te klein. Vaart maken doet de motor pas boven de 3.500 tpm. Wat rijden betreft is de Sharan eveneens zo vertrouwd als zijn vormgeving: neutraal, veilig en zonder poespas. Gewoon goed dus.

Benieuwd naar onze volledige ervaringen met de nieuwe Volkswagen Sharan? Volgende week publiceren wij de gehele rij-impressie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan
Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan
Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan
Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan
Redactie
Door Redactie

Zoeken