Tests

Mercedes SLS AMG

Eerste rij-indruk Mercedes-Benz SLS AMG

1954 - 1957, de productiejaren van de Mercedes-Benz 300SL. Zo’n dertig jaar later zagen wij pas het levenslicht. Bewust meegemaakt hebben we de inmiddels fameuze en bloedstollend mooie “Gullwing” dus niet. Gezien zijn zeldzaamheid zal dat waarschijnlijk altijd wel zo blijven. Maar nu is er een nieuwe, gevormd naar onze tijd. Onlangs reden we ermee en konden we ons alleen maar indenken hoe fantastisch de 50’er jaren moeten zijn geweest.

Eerste rij-indruk Mercedes-Benz SLS AMG
De Mercedes-Benz SLS AMG is de spirituele opvolger van de overwinningrijke 300SL uit de jaren ’50 en de eerste eigen auto van Mercedes’ huistuner AMG. De techneuten van de verweven fabrikanten hebben echt alles uit de kast getrokken om op eervolle wijze de SL van weleer te laten terugkeren. Als de SLS AMG in één woord zou zijn samen te vatten dan is “vakmanschap” een geschikte. Een body zelden zo mooi door de Duitsers geboetseerd, een beul van een motor en een prestatieniveau die enkel respect afdwingt.

Beleving

Vanuit de krappe cockpit kijk je uit over een bijna twee meter lang motorkap. Vlak voor je prijkt een prachtige klokkenwinkel. Slecht afleesbaar, maar dat deert niet. De krachtontwikkeling van het 6.2 liter metende blok is zo enorm dat je maar al te graag beide ogen op de weg voor je wilt en moet houden. De zit is laag. Je derrière op slechts enkele centimeters boven het asfalt. Iets dat niet alleen de snelheidsbeleving verhoogt, maar ook ten goede komt aan de informatiestroom tussen mens en machine. De SLS is een echte blikvanger, helemaal als die prachtige vleugeldeuren geopend zijn. Wat een aanblik, wat een supercar!

Benieuwd naar onze volledige ervaringen en waartoe de Mercedes SLS AMG daadwerkelijk in staat is? Aanstaande vrijdag 28 mei rond de klok van 16.00 uur publiceren we onze rij-impressie met deze geweldenaar inclusief een prachtige fotoserie!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Mercedes-Benz SLS AMG
Eerste rij-indruk Mercedes-Benz SLS AMG

Zoeken

Merk- & modeldossiers