Overige

Veel onderweg met de auto? Hier kun je goedkoop tanken

Veel onderweg met de auto? Hier kun je goedkoop tanken

Als je veel onderweg bent met de auto, dan heb je te maken met verschillende vaste lasten: je autoverzekering, de wegenbelasting, de APK, maar ook de kosten voor brandstof. De prijzen voor brandstof rijzen de laatste tijd de pan uit. Dus ben je veel onderweg? Dan bespaar je al snel door zo goedkoop mogelijk te tanken. Independer ontwikkelde een tool waarmee je snel kunt zien waar in de buurt je het voordeligst kunt tanken.

Goedkoop tanken doe je zo

De brandstofprijzen kunnen ontzettend verschillen per regio en tankstation. Daarbij veranderen ze ook constant. Dit komt doordat de olieprijs bijna dagelijks verandert. Nu de brandstofprijzen duurder zijn dan ooit, is het fijn om bij jou in de buurt zo goedkoop mogelijk te tanken. Dat moet je tenslotte toch. Bij Independer kun je met de brandstofprijzen check zien welke tankstation bij jou in de buurt de goedkoopste literprijs heeft. Je vult je postcode in, selecteert je brandstof en vervolgens krijg je direct een overzicht van de 5 meest volledige tankstations.

Goedkoop tanken en tankstations

Naast dat je de literprijzen met de brandstofprijzen check kunt opzoeken, kun je de kosten van het tanken ook drukken door slim je tankstation te kiezen. Tankstations langs de snelweg, zoals Shell, BP of de Esso zijn vaak namelijk duurder dan wanneer je niet langs de snelweg tankt. Daarbij heb je ook bemande en onbemande tankstation. Bij onbemande tankstations liggen de brandstofprijzen vaak ook lager. Denk bijvoorbeeld aan Tango of TinQ. Kleine moeite, maar dat merk je vaak wel in je portemonnee.

Besparen op autokosten

Naast dat je slim om kunt gaan met de brandstofprijzen, kun je ook op andere autokosten besparen. Zoals je autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten moet namelijk iedereen. In Nederland ben je verplicht minimaal een WA-verzekering te hebben voor je auto. Dus dan kun je dat maar beter zo goedkoop mogelijk doen. Hoe? We geven je hieronder 3 tips:

 1. Betaal kleine schades zelf
  We zijn bij schade vaak geneigd meteen contact op te nemen onze verzekeraar. Ook met kleine schades. Terwijl het soms een stuk voordeliger is om die kleinere schades zelf te betalen. Bij het claimen van schade verlies je namelijk schadevrije jaren en daarmee schiet je premie omhoog. Het maakt dan geen verschil of dit een grote of kleine schade is. Een kleine schade is vaak voordeliger dan jarenlang een hogere premie.

 2. Kies voor een jaarbetaling in plaats van een maandbetaling
  Vaak kiezen mensen standaard voor een maandbetaling en niet zozeer voor een jaarbetaling. Dat is tenslotte een flink bedrag om in een keer te betalen. Maar als je het in een keer kunt missen, is het zeker de overweging waard om te doen. Een jaarbetaling is namelijk een goede manier om te besparen. Een maandbetaling kan bij sommige verzekeraars soms wel 6% hoger zijn. Let wel op: dit is niet bij elke verzekeraar zo. Soms zit er ook geen prijsverschil tussen.

 3. Vergelijk je autoverzekering regelmatig
  De prijzen van de premies zijn constant in beweging. Maar ook je auto wordt ouder én krijg je als nieuwe klant vaak kortingen. Dit betekent dat af en toe je autoverzekering vergelijken je geld kan opleveren. Het is dus niet heel handig om ‘m af te sluiten en er nooit meer naar om te kijken. Maak er een jaarlijkse check van en wie weet bespaar je zo wel tientallen euro’s per jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

 • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
 • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
 • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken