Overige

Geld inzetten op Formule 1

Geld inzetten op Formule 1

De Formule 1 is de laatste jaren een stuk populairder geworden in Nederland. De races werden altijd al redelijk goed bekeken in ons land, maar na de opkomst van Max Verstappen is het aantal kijkers van Formule 1-wedstrijden alleen maar gestegen. Voor het eerst in jaren is er weer een succesvolle Nederlandse coureur in de race! Dit heeft de kijkcijfers veel goeds gedaan; de afgelopen races keken er meestal meer dan een miljoen mensen. Het gokken op de races eveneens. Maar hoe werkt het gokken op deze autosport precies? Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je op letten?

Hoe zit de Formule 1 in elkaar?

De Formule 1 is een bekende autosport met extreem snelle auto’s. Sommige auto’s behalen snelheden van meer dan 350 km/u. De races worden de Grand Prix genoemd. Deze races zijn onderverdeeld in verschillende circuits, waarop meerdere rondes gereden worden. Hoeveel rondes dit zijn hangt af van het parcours. Hoe lang de races duren hangt namelijk vooral af van het aantal gereden kilometers. 

Ook de maximale snelheid van de auto’s kan worden beïnvloed door het circuit en verschilt per race. De circuits verschillen in vorm en factoren, hierdoor zijn bepaalde auto’s door hun eigenschappen soms meer of minder succesvol. Dit is handig om rekening mee te houden bij je weddenschappen. Hoe goed en snel de F1-auto’s zijn is enorm van invloed op de races, naast de vaardigheden van de coureurs zelf. Lees je daarom altijd goed in over de laatste ontwikkelingen voordat je geld gaat inzetten.

Wat voor soort weddenschappen zijn er?

Net als bij andere sporten zijn er enorm veel mogelijkheden bij het inzetten. Je hebt veel verschillende types weddenschappen naast simpelweg het kiezen van een winnaar. Een aantal hiervan zijn populairder dan anderen. De populairste is natuurlijk de winnaar zelf. De noteringen van de coureurs kunnen per race verschillen, afhankelijk van de auto’s, het circuit en andere factoren. 

Als je denkt dat een coureur een goede race gaat rijden, maar niet wil inzetten op volledige winst, kun je inzetten op een podiumplek. Dit houdt in dat de coureur in de top drie eindigt. Je kunt zelfs online gokken op meer finishposities, zoals bij de eerste zes of meer. Bij deze inzet heb je meer kans op slagen, maar wel een minder hoge winst. 

In de Formule 1 wordt gereden in teams, waardoor een eerste plek positie niet altijd het enige belangrijke doel is. Het is daarom ook mogelijk om in te zetten op een bepaald team. Vooral voor weddenschappen over het hele seizoen is dit een populaire optie. Net als bij andere sporten is het ook mogelijk om live geld in te zetten. De noteringen zullen hierbij beïnvloed worden door factoren in de race, zoals de tussenstand en hoe lang de race nog zal duren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken