Overige

Wat zijn de beste familieauto’s van 2021?

Wat zijn de beste familieauto’s van 2021?

Mogelijk wil je dit jaar graag een nieuwe vierwieler kopen. Als je kinderen hebt, dan moeten zij natuurlijk wel in deze auto passen. Het is dus slim om een familieauto aan te schaffen. Zo’n auto huren is natuurlijk een optie, al is de kans groot dat je voor het dagelijks gebruik liever een voertuig koopt. Een auto huren Malaga is daarentegen wel nodig als je hier vakantie viert. Ook dan kun je voor de onderstaande familieauto’s kiezen, maar dat is dus ook mogelijk als je een nieuwe vierwieler wilt kopen voor het dagelijks gebruik met je familie.

Audi RS6

Stationwagens zijn cool. En Audi is lange tijd de ultieme autoriteit geweest op het gebied van snelle voertuigen. Bij de RS6 is dit ook het geval. Voorin deze auto is er een 592 pk sterke bi-turbo V8 geplaatst, waardoor de RS6 de sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 3,6 seconden kan afleggen. En, in tegenstelling tot de vorige, wordt de nieuwste geleverd met cilinderuitschakeling, een zeilmodus en mild hybrid-ondersteuning. Wat wil een gezin nog meer? Want ja, ook je kinderen passen zeker in de Audi RS6.

Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace heeft als groot voordeel dat hij vervuilingsvrij en stil is. Jaguar liep voorop en versloeg al zijn belangrijkste Europese rivalen op de markt met een elektrische SUV. En dat deed het heel erg goed. Alsnog kun je duidelijk zien dat de I-Pace een Jaguar is, maar hij heeft wel een moedige styling. De I-Pace kan volgens Jaguar maar liefst 480 kilometer rijden, al klinkt dat wel wat optimistisch. Dit model zou bovendien in staat zijn om maar 4,5 seconden te doen over de sprint van 0 naar 100 km/h. Hij heeft daarnaast een oplaadtijd van 45 minuten als je een 100kW DC-snellader gebruikt.

Peugeot 3008

Er was een tijd dat Peugeot het niet heel goed deed op het gebied van het ontwerpen van auto’s, maar dat is nu niet meer het geval, zo valt te zien aan de 3008. Het nieuwste exemplaar heeft een scherpere styling dan de eerste generatie, terwijl de technologie van binnen ook nog eens van een hogere kwaliteit is. Desondanks heeft de 3008 alsnog wel de verhoogde rijhoogte van de eerste generatie, wat ook voor je kinderen erg handig is. Dit model heeft een SUV-look, maar heeft helaas geen 4WD.

Skoda Kodiaq

De Kodiaq is genoemd naar een soort beer die in de wildernis van Alaska rondloopt. Waar je dit dier niet tegen wilt komen, is dat bij de Skoda Kodiaq juist wel het geval. Hij heeft namelijk een voetafdruk van een kleinere auto, maar de binnenruimte van een groter exemplaar, wat hem een perfecte familieauto maakt. Er kunnen namelijk maar liefst zeven mensen in zitten, wat natuurlijk hartstikke nuttig is. Daarnaast heeft de Kodiaq een trekvermogen van maar liefst 2,5 ton en kan vierwielaandrijving toegevoegd worden als optie.

Volvo XC90

De eerste XC90 definieerde de gezins-SUV opnieuw. Met slimme stoelen en offroad-capaciteiten voldeed hij absoluut aan de huidige tijdgeest en verkocht hij nog steeds goed ruim tien jaar nadat hij voor het eerst in de verkoop ging. Volvo heeft het daarentegen voor elkaar gekregen om de XC90 te verbeteren en nog aantrekkelijker te maken. Dit heeft met name te maken met de styling, terwijl het ook heeft weten te behouden wat de vorige zo geweldig maakte. Dit is namelijk de slimme opstelling van de stoelen, terwijl de motoren en het interieurstijl een stuk beter geworden zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken