Overige

10 beste geneesmiddelen tegen Blue Monday

Je bent er ongetwijfeld van op de hoogte: vandaag is het Blue Monday, volgens de geleerden de meest deprimerende dag van het hele jaar. Weemoed, neerslachtigheid, chagrijn en ander melancholiek zou ons overrompelen deze dag. Herken je jezelf hierin, dan vrolijken deze 10 blauwe auto's je allicht op. Voor ons bleken ze in elk geval de perfecte remedie te zijn.

Shelby AC Cobra

Shelby AC Cobra

'There is no substitute for cubic inches!' is de beroemdste uitspraak en tevens visie van wijlen Carroll Shelby. Zou de Texaan daarom te boek staan als iemand die meestal goed gemutst was?

Volvo V60 Polestar

Volvo V60 Polestar

Bloedsnelle Volvo’s, ze hebben iets. Historie heeft daar zonder meer mee te maken. Neem de 850 T5-R. Destijds een van de snelste ‘sleeper cars’ te koop, nu cult. In Cream Yellow graag, omdat Rebel Blue toen nog niet gevoerd werd.

Opel Astra OPC

Opel Astra OPC

Rijd straks eens via een andere route naar huis. Deze keer geen snelweg, maar uitdagende binnenweggetjes. Ja, dat duurt vaak langer. Nou en?! Geloof ons, je kan er flink van opknappen. Muziekje erbij en eventjes lekker sturen. Degene met een Opel Astra OPC kan het geluk helemaal op.

BMW Alpina B7 Bi-Turbo

BMW Alpina B7 Bi-Turbo

Toegegeven, zo’n Alpina B7 neemt zichzelf nogal serieus. Toch heeft ‘ie ook een zachte kant en dat komt goed uit op dagen als deze. Kwestie van de portieren dichtrekken en je bent gevoelsmatig compleet afgesloten van de buitenwereld. Rust! Wat een heerlijkheid kan dat zijn.

Fiat 500

Fiat 500

De eerste persoon die niet spontaan een glimlach op zijn gezicht trekt bij het zien van de (originele) Fiat 500 moeten wij nog tegenkomen. Dit schattige Italiaantje mag daarom niet ontbreken in deze lijst. In het blauw uiteraard.

Bugatti Type 35

Bugatti Type 35

Er zou er eentje van rondrijden in Nederland, de nostalgische Bugatti Type 35. Volgens vele liefhebbers van het merk dé ultieme Bugatti. Sommigen noemen ‘m liefkozend de blauwe sigaar. Drie keer raden waarom, al zal één keer allicht voldoende zijn.

Subaru Impreza WRX STi

Subaru Impreza WRX STi

Nog eentje die beroemd is vanwege zijn blauwe carrosseriekleur: de Subaru WRX STi. Onze stagiair bezit er eentje van een vervlogen generatie. Een grijze. Maar chagrijnig is hij nooit. Zegt genoeg toch?!

Alpine A-110

Alpine A-110

In 2016 gaat Renault de Alpine A110-50 op de markt brengen, een moderne interpretatie van de fameuze Alpine A-110 uit de jaren ’60 en ’70. De eerste tekenen daarvan beloven veel goeds, maar er gaat toch echt niets boven het prachtige origineel.

Volkswagen Golf R Variant

Volkswagen Golf R Variant

Na een periode van zeldzaamheid, lijkt de sportstation weer helemaal op te leven. Neem de nieuwe Volkswagen Golf R Variant. Die geniet 300 pk, maar dat is ‘m nauwelijks aan te zien. Het blijft immers een station. Een likje blauw is dan wel zo opbeurend, niet.

Audi RS 3 Sportback

Audi RS 3 Sportback

De ene chagrijn is de andere niet en zo is het ook met blauw. Een van de mooiste tinten binnen het kleurenspectrum van blauw is dat op de Audi RS 3 Sportback. Daarmee hoef je het niet eens te zijn, als je inmiddels maar genezen bent van een slecht humeur. Bij norse weggebruikers heeft immers niemand baat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken