Overige

Dit zijn de 5 veiligste auto’s van 2014

De mooiste, de modernste, de bruutste; diverse toplijstjes omtrent verschillende categorieën zijn de revue gepasseerd. Maar wat zijn nu de veiligste auto's van 2014? Het onafhankelijke veiligheidsinstituut EuroNCAP, dat de Europese markt van veiligheidsscores voor auto’s verzorgt, heeft de balans opgemaakt, verdeeld over vijf segmenten. Dit zijn de toppers van elk segment.

Ruime familiewagen: Mercedes-Benz C-Klasse

Ruime familiewagen: Mercedes-Benz C-Klasse

Inzittenden op de voorstoelen van de C-klasse kunnen gerust zijn. Een score van 92% is daar behaald, 84% voor kinderen en qua voetgangersveiligheid scoort de Benz 77%. Vervolgens komt daar nog een notering van 70% bij voor elektronische hulpsystemen. Lees meer »

Compacte gezinswagen: Nissan Qashqai

Compacte gezinswagen: Nissan Qashqai

Op zoek naar een compacte crossover die veilig is? Overweeg dan de Nissan Qashqai. Die scoort 88% bij een frontale botsing, 82% omtrent kindveiligheid en 69% op voetgangers. Qua elektronische snufjes wordt er zelfs 79% gescoord. Lees meer »

Compacte offroader: Land Rover Discovery Sport

Compacte offroader: Land Rover Discovery Sport

De nog te lanceren Discovery Sport bezit nog al een bewezen pre. Voorin zit je gebeiteld met een EuroNACP-score van 93%. Kinderen zijn voor 83% beschermd, voetgangers voor 69% en elektronische snufjes zijn er voldoende. Hierop scoort de Brit 82%. Lees meer »

Compacte MPV: Volkswagen Golf Sportsvan

Compacte MPV: Volkswagen Golf Sportsvan

Als opvolger van de Golf Plus, die erg geliefd is bij ouderen, dient hij hoog te scoren. En hij verzuimt niet. Inzittenden voorin zijn voor 87% beschermd, kinderen voor 85% en voetgangers scoren 62%. Qua technische snufjes is 73% behaald. Lees meer »

Kleine gezinswagen: Skoda Fabia

Kleine gezinswagen: Skoda Fabia

De nieuwste generatie Skoda Fabia doet ook direct goede zaken. Alle inzittenden, zowel volwassenen voorin als kinderen achterin behalen een verdienstelijke score van 81%. Op de twee andere categorieën wordt beide 69% behaald. Lees meer »

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken